Duminică, 28 aprilie 2024 - 5:53:55
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


VIDEO După noi, potopul! Ce a lăsat în urmă liberalul Marian Nistor după demisia de la şefia Pieţei Centrale din Câmpina!


2 septembrie 2022



Directorul interimar al Pieţei Centrale din Câmpina este economistul Angela Vlad. Anunţul a fost făcut de primarul Alin Moldoveanu care a dezvăluit şi o mică parte dintre neregulile identificate în urma demisiei lui Marian Nistor din funcţia de director al Pieţei Centrale. Vă reamintim că Marian Nistor a demisionat la începutul lunii august 2022. 

Contribuţii obligatorii nevirate în contul statului la veniturile obţinute de angajaţii Pieţei Centrale, restanţe la plata către bugetul local provenite din închirierea bunurilor Primăriei, chirii încasate de către Piaţă, dar nevirate către Primărie, conform ROF, garanţii încasate discreţionar şi multe alte probleme. 

Spre exemplu, valoarea contribuţiilor obligatorii neachitate este de 109.410 lei, pentru perioada 2018-2021. 

Pe o perioadă de trei ani, vechea conducere nu a plătit către bugetul de stat, contribuţiile obligatorii rezultând din drepturi salariale obţinute de salariaţi în urma unei hotărâri judecătoreşti. Iar întrebarea este cum de nu a sesizat nicio instituţie a statului această ilegalitate, mai ales că în legislaţia actuală, neplata contribuţiilor obligatorie reprezintă infracţiune.  

Pe lângă contribuţiile neachitate la timp, Piaţa are de virat către bugetul local suma de 415.654 lei, venituri încasate, dar nevirate către Primărie. La această sumă se adaugă şi 108.835 lei, veniturile încasate în luna august, dar care încă nu pot fi considerate restanţe.

Printre alte isprăvi ale lui Marian Nistor, actualul preşedinte al PNL Câmpina care se visează candidat la şefia primăriei din partea liberalilor, putem adăuga şi semnarea listei de ofertanţi pentru licitaţiile spaţiilor din Piaţa Centrală, în locul preşedintelui Comisiei de licitaţii.  Mai mult, lista respectivă este semnată doar de Marian Nistor şi de secretarul comisiei de licitaţii. Niciun alt membru al respectivei comisii nu a contrasemnat documentul. 

Alte nereguli semnalate la Piaţa Centrală şi prezentate de Alin Moldoveanu în declaraţia de presă mai amintim şi oprirea discreţionară de garanţii chiriaşilor din Piaţă. Cu alte cuvinte, unele societăţi plăteau garanţii, iar altele, mai şmechere sau probabil prietene, nu plăteau nimic. Şi executările silite se făceau discreţionar, iar informaţia bombă prezentată de primarul Moldoveanu este că executorul judecătoresc angajat de Piaţa Centrală era Muşat Ion, actualul preşedinte al PSD Câmpina. Piaţa Centrală achita cheltuielile cu executările silite, dar sumele care ar fi trebuit recuperate nu au fost încasate, probabil pentru că nu existau bunuri în patrimoniul respectivelor societăţi comerciale. 

Alin Moldoveanu a încheiat asigurându-i pe toţi comercianţii din Piaţa Centrală că modul de lucru va deveni unul legal şi nediscreţionar. 

Suntem curioşi ce vor spune autorităţile statului cu privire la neregulile semnalate la Piaţa Centrală...



Declaraţia integrală a primarului Alin Moldoveanu o puteţi urmări mai jos:  

 


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 26 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro