Vineri, 24 mai 2024 - 2:00:57
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Iniţiativă legislativă pentru sprijinirea tinerilor în afaceri


24 februarie 2016

Deputaţii Mişcării Populare din România au iniţiat în Parlament un proiect de lege pentru subvenţionarea antreprenoriatului absolvenţilor. Iniţiativa a fost înaintată marţi, 23 februarie, Biroului Parlament al Camerei Deputaţilor de către preşedintele executiv al Mişcării Populare, Eugen Tomac.

Propunerea legislativă modifică şi completează Legea nr. 76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru şomaj şi stimularea ocupării forţei de muncă, cu modificările şi completările ulterioare, astfel încât tinerii în vârstă de până la 35 de ani, care intenţionează să lucreze în mod independent, să poată beneficia de subvenţionare.

„Cred că ne preocupăm prea puţin, în Parlamentul României, de tineri. Vorbim mereu de pensii, mai mult sau mai puţin speciale, însă niciodată despre cum îi putem încuraja pe tineri să pornească pe propriul drum. Iniţiativa legislativă pe care am depus-o astăzi este tocmai în sprijinul acestora. Este o măsură nouă, inspirată din practicile europene, care soluţionează în mod natural, prin auto-ocuparea absolvenţilor, problema şomajului în creştere în rândul tinerilor”, a spus Eugen Tomac.

Cheltuielile generate de punerea în aplicare a acestei iniţiative legislative se vor efectua începând cu anul viitor, în limita sumelor aprobate în bugetul asigurărilor pentru şomaj cu această destinaţie, cu respectarea prevederilor Legii nr. 500/2002 privind finanţele publice, cu modificările şi completările ulterioare.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on FacebookISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 24 mai 2024
Autentificare
stiriactuale.ro