Duminică, 2 aprilie 2023 - 2:54:23
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Dunărea, la debit aproape dublu faţă de valorile normale


20 mai 2014

Este pericol de inundaţii în România, în localităţile de pe malul Dunării: debitul fluviului este aproape dublu faţă de valorile normale. Mii de localnici din Oltenia care au trăit drama inundaţiilor din 2006 sunt speriaţi. De luni, la Craiova funcţionează un comandament pentru situaţii de urgenţă condus de vicepremierul Liviu Dragnea, care coordonează direct acţiunile din teritoriu.

Dunărea continuă să crească şi va atinge la mijlocul săptămânii un debit de 13.500 de metri cubi pe secundă. Fluviul depăşeşte deja cotele de inundaţie la Calafat, Bechet, Corabia, Turnu Măgurele, Gruia, Zimnicea şi Hârşova.

Mii de saci cu nisip au fost folosiţi pentru întărirea digului de la intrarea în portul Bechet, aşa încât apele Dunării să nu se reverse în satul Bechetul Vechi.

Marţi, vicepremierul Liviu Dragnea, prefectul de Dolj şi alte autorităţi merg într-o vizită de lucru la Porţile de Fier, pentru a verifica situaţia de acolo.

Autorităţile spun că sunt pregătite pentru viitura anunţată de specialişti. Directorul de la Apele Române a trimis în teren peste 1500 de oameni, aproape 200 de maşini de teren pentru intervenţie şi utilaje şi peste 800.000 de saci.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin

Duo_best_gaz


Din aceeaşi categorie:Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook


ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 1 aprilie 2023
Autentificare
stiriactuale.ro