Marţi, 19 martie 2024 - 9:20:05
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Fost city-manager al Ploieştiului acuzat de trafic de influenţă


7 august 2012

onorelProcurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) l-au trimis în judecată pe Lovin Constantin Onorel, şef al Serviciului Urbanism din Primăria Sinaia , acuzat de trafic de influenţă.  Sinăianul a fost, până în iunie 2012, şi city-manager al Ploieştiului.

Lovin Onorel este acuzat că, în august 2011, în calitate de şef al Serviciului Urbanism din cadrul Primăriei Sinaia, folosindu-se de influenţa sa pe lângă primarul Vlad Oprea, a pretins de la doi administratori ai unei societăţi comerciale suma de 50.000 euro, în schimbul eliberării autorizaţiilor de construire pentru un hotel în oraşul Sinaia, se arată într-un comunicat al DNA. Onorel susţinea că suma de bani ar fi fost solicitată de primar, fapt neconfirmat. Dosarul se va judeca la Tribunalul Prahova.

City-manager pentru şase luni

Onorel Lovin (41 ani) a semnat contractul de management cu Primăria Ploieşti pe 5 ianuarie 2012, mandatul său a expirat odată cu pierderea alegerilor locale de către pedelistul Andrei Volosevici. Timp de cinci ani, din 2006 până în 2011, a ocupat funcţia de şef al biroului de urbanism al Primăriei Sinaia, fiind unul dintre oamenii de încredere ai primarului liberal Vlad Oprea. Deşi nu avea calificarea profesională necesară (este absolvent al facultăţii de metalurgie - specialitatea turnătorie), Oprea l-a agreat pentru această poziţie. Surse din Primăria Sinaia  susţin că acesta a semnat, în perioada 2006-2011, toate referatele de specialitate care argumentau iniţiativele urbanistice ale lui Oprea sau ale consilierilor locali din Sinaia.

În timpul mandatului lui Lovin, au fost consemnate numeroase scandaluri care aveau ca punct de plecare afacerile imobiliare. Printre acestea reamintim, retrocedări de terenuri care, prin interpuşi ori direct, ajungeau la oameni apropiaţi primarului Oprea, precum deputatul PDL Cristian Boureanu sau consilierul personal al primarului din Sinaia, Marian Panait.

Cine este Onorel Lovin

Într-un articol din presa centrală - referitor la dezastrul urbanistic al oraşului Sinaia - un arhitect îl descria pe Onorel Lovin în felul următor: „E unul dintre oamenii împinşi în faţă, asemenea siguranţelor de la un tablou electric, bun să plătească dacă se întâmplă ceva rău". Potrivit declaraţiei de avere de pe siteul Primăriei Sinaia, Lovin are datorii la bancă de 50.000 de franci elveţieni, e proprietarul unei Dacii şi al unui automobil Audi şi a avut - în 2010 - venituri salariale anuale de 18.000 de lei. Lovin practică artele marţiale - fiind unul dintre sportivii ieşiţi din pepiniera Şcolii de Karate "Vulturul" de la Comarnic. Onorel Lovin a fost consilierul personal al fostului primar Andrei Volosevici cu cel mai mare salariu, el primind aproape 4.000 de lei pe lună


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Hidroprahova

Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook


































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 18 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro