Consilierul local câmpinean Liviu Briciu (POL) a prezentat într-o conferinţă de presă punctul de vedere al formaţiunii politice despre principalele probleme ale celui de al doilea municipiu al Prahovei. Vorbim despre proiectul ilegal de înfiinţare a unei biblioteci cu personalitate juridică (proiect iniţiat de PSD-PNL-USR şi PMP) şi despre viitorul pasaj subteran (proiect care îi deranjează pe liderii mai multor partide politice).
Liviu Briciu a început cu o scurtă prezentare a Centrului Cultural, proiect iniţiat de domnia sa. Proiectul doreşte prinderea tuturor instituţiilor de cultură din Câmpina (biblioteca municipală, Casa de Cultură Geo Bogza, Casa Tineretului şi Centrul de Informare Turistică) sub acelaşi “acoperiş”, aşa cum se întâmplă în foarte multe municipii din România. Briciu consideră că în acest mod se dădea un alt trend cultural şi ar fi putut fi iniţiate alt tip de evenimente culturale. Proiectul a fost respins de două ori de majoritatea PSD-PNL-USR-PMP din Consiliul Local Câmpina.
Social democraţii au anunţat că vor înfiinţa ei un Centru Cultural şi au început prin iniţierea unui proiect prin care biblioteca primea personalitate juridică. Probabil un tertip ieftin de a mai angaja nişte obligaţii de partid, pentru că de la patru angajaţi (cât are în prezent Biblioteca Municipală) se ajungea la şapte, iar numărul putea fi majorat în funcţie de diverse chichiţe legislative.
Cu toate că secretarul general al Municipiului Câmpina, Elena Moldoveanu, le-a spus aleşilor că proiectul nu e tocmai legal, aleşii nu au ţinut cont şi au adoptat proiectul, că doar era...ordin de partid! Bomba a venit de la Prefectura Prahova, condusă de social democratul Virgil Nanu, care a anunţat că hotărârea este ilegală şi trebuie revocată de urgenţă, în caz contrar urmând a fi atacată în instanţa de Contencios Administrativ.
Pentru a acoperi ruşinea aleşilor PNL-PSD-USR-PMP de la Câmpina, Liviu Briciu şi colegul său Cosmin Raţ, au iniţiat proiectul prin care este revocată înfiinţarea bibliotecii ilegale. Şi asta deşi, revocarea ar fi trebuit să fie iniţiată chiar de cei care au făcut proiectul ilegal. Dar, în loc să îşi pună cenuşă în cap şi să recunoască greşeala, consilierii celor patru partide au distribuit masiv pe reţelele de socializare avizul secretarului general al Municipiului Câmpina, uitând însă să publice documentul complet. (secretarul avizase proiectul cu condiţia unei analize a raportului juridic care era negativ). Raportul Juridic spunea clar că trebuie reorganizată actuala bibliotecă şi nicidecum înfiinţată una nouă, aşa cum doreau consilierii.
Suntem curioşi cum vor vota consilierii de la PNL-PSD-USR şi PMP. Oare vor recunoaşte prin vot că au iniţiat şi adoptat o ilegalitate sau vor continua să înşele încredrea alegătorilor câmpineni?