Joi, 28 martie 2024 - 9:25:55
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


ANI a descoperit peste 400 de cazuri de conflict de interese


14 decembrie 2014

În ultimii ani, inspectorii de integritate au constatat peste 400 de situaţii în care aleşi locali şi demnitari au fost găsiţi în conflict de interese, adică au favorizat firmele în care erau acţionari sau au dat contracte unor societăţi administrate de rude.

„Licitaţiile se dau în continuare rudelor sau apropiaţilor terţi ai preşedintelui de Consiliu Judeţean, ai primarilor, viceprimarilor. Este foarte important să prevenim fraudarea banilor publici”, spune preşedintele ANI, Horia Georgescu.

Pentru ca sistemul prin care vor fi monitorizate achiziţiile publice să funcţioneze începând cu anul viitor, Parlamentul ar trebui să aprobe o lege dedicată acestui proces.

„Va urma o piesă legislativă care va îmbunătăţi sistemul preventiv, de asemenea pentru a putea verifica declaraţiile de avere şi de interese în mod automat. Ne-am dezvoltat un proiect, avem nevoie de legislativ pentru a implementa. Sensibilităţile sunt foarte mari în Parlament, iar în momentul în care legea ANI ajunge acolo, din păcate amendamentele încearcă să împiedice o evoluţie mai bună a cadrului legislativ al ANI”, spune Horia Georgescu.

În ultimii cinci ani, ANI a descoperit 84 de demnitari care au adunat o avere nejustificată de aproape 20 de milioane de euro. La bugetul de stat a ajuns doar 10 la sută din această sumă.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 28 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro