Sâmbătă, 24 iulie 2021 - 10:34:51
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!

Cabinet stomatologic Ploiesti, Dentist Ploiesti - Stomatologie

ANI a descoperit peste 400 de cazuri de conflict de interese


14 decembrie 2014

În ultimii ani, inspectorii de integritate au constatat peste 400 de situaţii în care aleşi locali şi demnitari au fost găsiţi în conflict de interese, adică au favorizat firmele în care erau acţionari sau au dat contracte unor societăţi administrate de rude.

„Licitaţiile se dau în continuare rudelor sau apropiaţilor terţi ai preşedintelui de Consiliu Judeţean, ai primarilor, viceprimarilor. Este foarte important să prevenim fraudarea banilor publici”, spune preşedintele ANI, Horia Georgescu.

Pentru ca sistemul prin care vor fi monitorizate achiziţiile publice să funcţioneze începând cu anul viitor, Parlamentul ar trebui să aprobe o lege dedicată acestui proces.

„Va urma o piesă legislativă care va îmbunătăţi sistemul preventiv, de asemenea pentru a putea verifica declaraţiile de avere şi de interese în mod automat. Ne-am dezvoltat un proiect, avem nevoie de legislativ pentru a implementa. Sensibilităţile sunt foarte mari în Parlament, iar în momentul în care legea ANI ajunge acolo, din păcate amendamentele încearcă să împiedice o evoluţie mai bună a cadrului legislativ al ANI”, spune Horia Georgescu.

În ultimii cinci ani, ANI a descoperit 84 de demnitari care au adunat o avere nejustificată de aproape 20 de milioane de euro. La bugetul de stat a ajuns doar 10 la sută din această sumă.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin
rating
(121 vizualizări)
Dacă v-a plăcut acest articol, daţi-ne un like:

Adăugaţi un comentariu:
Folosind un cont de facebook:
sau folosind formularul următor:
Nume:

Email:

Comentariul:

Cod siguranţă:
Codul de securitateDin aceeaşi categorie:


Clinica Roua

Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook


ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 24 iulie 2021
Autentificare
stiriactuale.ro