Marţi, 19 martie 2024 - 11:35:17
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Sătenii români care şi-au construit singuri dispensar şi primărie


2 iulie 2015

Locuitorii comunei argeşene Babana sunt un exemplu pentru toţi românii. După ce au aşteptat în zadar ajutor de la autorităţi, ei au reuşit să ridice un dispensar.

Potrivit unui reportaj realizat de Pro TV, localnicii s-au transformat în constructori şi fiecare a contribuit cum s-a priceput mai bine. Primarul localităţii a fost bucătarul şantierului.

Lucrările la dispensar au durat 59 de zile, cu toate că termenul de finalizare era de doi ani, iar clădirea a fost terminată cu doar o treime din banii necesari.Primarul şi-a recunoscut lipsa de talent în construcţii, însă localnicii i-au apreciat abilităţile culinare, el gătindu-le zi de zi sătenilor care au ridicat dispensarul.

Nu este pentru prima oară când o clădire publică este construită doar în urma voinţei localnicilor. În anii trecuţi, primăria, magazinele şi postul de poliţie au fost ridicate tot cu ajutorul voluntarilor.

Primăria i-a recompensat pe muncitori sau pe donatorii care au contribuit la proiect cu diplome şi un pahar de lichior de mure, mai anunţă sursa citată.

În dispensar vor lucra doi medici, care până acum dădeau consultaţii în primărie. Noua clădire are două cabine medicale, sală de tratament, sală de aşteptare şi o parcare.

Primarul Bebe Ivan, din Babana, o localitate aflată la doar 11 kilometri de Piteşti şi care găzduieşte peste trei mii de suflete, spune că a apelat la metoda voluntariatului din cauza lipsei de susţinere financiară din partea autorităţilor.

”Gândiţi-vă, mai am 10 la sută din canalizare şi nu am primit bani să o finalizez. Vă dau un exemplu, un coleg lucrează de 4 ani la un dispensar asemănător, cu fonduri europene. Nu l-a terminat nici în ziua de azi şi nu-l va termina”, a spus primarul din Babana.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Hidroprahova

Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook


































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 19 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro