Vineri, 26 aprilie 2024 - 4:22:29
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Ziua veteranilor de război aniversată la Buşteni


28 aprilie 2018

De-a lungul istoriei noastre, poporul român a fost pus în nenumărate rânduri la grea încercare. Armata română şi-a făcut însă întotdeauna crez şi lege din apărarea patriei, dăruindu-şi viaţa pentru libertatea poporului român.

          Jertfa eroilor noştri va rămâne mereu de neuitat în sufletele şi inimile tuturor românilor! Veteranii de război sunt un exemplu viu al devotamentului neţărmurit pentru un ideal care nu va putea muri niciodată: identitatea naţională.

În acest context, Primăria oraşului Buşteni a marcat vineri, 27 aprilie 2018, acest emoţionant eveniment, cu adânci semnificaţii istorice şi patriotice. Ni s-au alăturat, ca de fiecare dată la asemenea manifestări cu reală vibraţie patriotică, militarii de la Batalionul 21 Vânători de Munte Predeal.

Cu acest prilej, publicul prezent a asistat la o emoţionantă depunere de coroane de flori la statuia “Ultima grenadă a caporalului Muşat” din centrul oraşului, urmată de o slujbă religioasă.

Irinel Ghiţă, primarul oraşului Buşteni, a pecizat în scurta sa alocuţiune următoarele: ”Ziua veteranilor de război constituie pentru noi toţi un prilej de aducere aminte a nobilei jertfe pe care înaintaşii noştri au făcut-o astfel încât noi, astăzi, să trăim liberi, cu demnitate, cu fruntea sus!

          Această aniversare a Zilei Veteranilor de Război este pentru noi toţi un prilej de mare bucurie şi un moment de mare cinstire a celor care au participat în acele vremuri cumplite la  neînfricata şi sângeroasa luptă pentru libertatea patriei noastre, motiv pentru care le aducem cu această ocazie, din nou, un profund prinos de mulţumire pentru curajul şi neţărmuritul devotament faţă de ţară şi de neam de care au dat dovadă în acele cumplite clipe. Aceşti oameni rămân exemple vii pentru tânăra generaţie ale dragostei de ţară, ale puterii de sacrificiu, ale unui altruism de neegalat şi sperăm că vor servi ca model de viaţă celor ce ne vor urma.”


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 25 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro