Marţi, 19 martie 2024 - 12:35:57
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


VIDEO Golăneala consilierilor locali câmpineni pune în pericol proiectele europene ale primarului Moldoveanu


23 aprilie 2021



Plictisită de şedinţele de Consiliu Local de la Ploieşti, m-am gândit că ar fi cazul (după vreo 28 de ani de carieră) să văd ce se întâmplă şi în alte localităţi ale judeţului Prahova. Şi unde poţi lua pulsul administraţiei locale mai bine decât în cel de al doilea municipiu al judeţului.

Joi după amiază mi-am zis că e cazul să văd cum se desfăşoară adoptarea bugetului local al municipiului Câmpina, gândindu-mă că şedinţa va fi una scurtă şi voi avea timp să mă plimb şi prin oraş, mai ales că vremea era superbă tocmai bună de hoinărit.

Din păcate, plimbarea mea a fost uitată, proiectul bugetului local întocmit de primarul independent Alin Moldoveanu, nefiind pe placul consilierilor locali. Bine...mai bine spus a unei părţi a consilierilor locali. Mai exact a celor dintr-o alianţă formată din PNL-USR PLUS-PMP şi consilierul Verde Cezar Grama. 

Am descoperit o listă de amendamente, iniţiată de partidele mai sus menţionate, care pur şi simplu demolau toate proiectele dorite de primarul Moldoveanu. Mai mult erau retraşi bani de la capitole necesare implementării proiectelor europene şi introduse amendamente puierile precum cel privind achiziţionarea unor servicii media pentru filmat şedinţele de consiliu şi transmise...ulterior de către o televiziune judeţeană. Păi, în epoca internetului, tu să vrei să înregistrezi o şedinţă contra unei sume...fumuşele de 2000 de lei/ şedintă sună a risipă de bani publici. Nu de alta, dar acum şi un copil mic te învaţă cum să faci live pe Facebook sau pe Youtube. Doar să întrebi...

M-a uimit în schimb aroganţa consilierului Cezar Grama, despre care am aflat ulterior că a fost exclus din Partidul Verde, iar acum este în proces cu formaţiunea politică, fiind unul dintre cei mai mari contestatari ai primarului Alin Moldoveanu. Să spui că rămân bani suficienţi la un capitol, când tu aveai încă un amendament care muta fonduri fix de la aceeaşi poziţie dovedeşte fie nepricepere, fie fariseism. 

În final, m-a impresionat calmul primarului Alin Moldoveanu (probabil calmul dobândit în timpul sportului de performanţă). Şi-a pus la punct adversarii politici cu un singur argument: Nu lăsaţi Câmpina fără fonduri europene! 

Iar consilierii locali au renunţat la o parte dintre amendamente şi i-au mai lăsat şi primarului bănuţi să mai proiecteze câteceva....

Cu alte cuvinte, e al naibi de greu să fii primar de opoziţie! Mai ales în Prahova şi mai ales la Câmpina! 




 


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Hidroprahova

Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook


































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 19 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro