Sâmbătă, 10 iunie 2023 - 9:37:08
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Probleme la Ciorani. Liderii PNL încearcă influenţarea votului. Reprezentanţii USR duc localnii la secţiile de votare


26 mai 2019

În Prahova, la cele 623 de secţii de vot sunt aşteptaţi 658.848 de prahoveni. Secţiile de vot vor fi deschise în intervalul 07.00 – 21.00.

Prezenţa la vot este una foarte mare şi inevitabil au apărut primele incidente.

Astfel, la Ciorani, Eugen Ionică, consilier judeţean PNL, încearcă să influenţeze localnicii să voteze pentru referendum. Liderul liberal le-a cerut membrilor secţiilor de votare să dea oamenilor buletinele de vot pentru referendum, fără a mai urma procedura stabilită de BEC.

Tot la Ciorani, liderul USR înceacă să aducă alegătorii cu maşina personală la vot. De altfel, este explicabilă "agitaţia" de la Ciorani, ştiut fiind faptul că primarul Marin Voicu (PSD) câştigă întotdeauna alegerile cu peste 90% din voturile localnicilor.

Conform BEC,  membrii comisiilor trebuie să vă întrebe pentru ce doriţi să vă exprimaţi opţiunea (alegerile europarlamentare şi/sau referendum) sau dacă doriţi toate cele trei buletine de vot, pentru a vă putea trece în sistemul de înregistrare.

Alegătorii pot opta să îşi exercite dreptul de vot  pentru un singur tip de scrutin sau pentru ambele scrutine.

Cele trei buletine de vot vor fi introduse în trei urne diferite. Introducerea unui buletin de vot în altă urnă decât cea destinată nu atrage nulitatea acestuia, a precizat Biroul Electoral Central:


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin

Duo_best_gaz


Din aceeaşi categorie:Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on FacebookISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 10 iunie 2023
Autentificare
stiriactuale.ro