Vineri, 19 aprilie 2024 - 10:29:06
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Ministrul Educaţiei la Buşteni, la Olimpiada de Limba română şi literatura română - nivel liceal


24 aprilie 2019

Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, a efectuat, luni, o nouă vizită în Prahova, pentru a doua oară în mai puţin de o lună. De această dată, oficialul a mers la Buşteni, unde  a luat parte la deschiderea etapei naţionale a Olimpiadei de Limba română şi literatura română - nivel liceal.

Alături de Ecaterina Andronescu, la evenimentul din sala Amfiteatru a Centrului de Pregătire pentru Personalul din Industrie au mai participat senatorul Emanoil Savin, inspectorul şcolar general, prof. Nicolae Angelescu, inspectorul general, Rodica Diana Cherciu, primarul oraşului Buşteni, Irinel Ghiţă, precum şi alţi inspectori de specialitate, implicaţi direct în organizarea acestui eveniment, devenit deja de notorietate în învăţământul românesc.

Oraşul Buşteni este, în 2019, gazda etapei naţionale a olimpiadei programate în perioada 22 - 26 aprilie şi organizate de Ministerul Educaţiei Naţionale, în parteneriat cu  Primăria Buşteni şi Inspectoratul Şcolar Judeţean Prahova.

La concurs participă peste 400 de elevi şi profesori din toate judeţele ţării.

Primăria Buşteni a anunţat că, "pe parcursul desfăşurării acestei etape naţionale a Olimpiadei de limba şi literatura română - nivel liceal, pe lângă probele de concurs, participanţii vor vizita Castelul Cantacuzino din Buşteni, Muzeul Memorial «Cezar Petrescu», precum şi alte obiective turistice din localitate.

Olimpiada naţională de limba şi literatura română urmăreşte stimularea elevilor cu performanţe şcolare înalte, care au interes şi aptitudini deosebite în domeniul competenţelor lingvistice şi interculturale în limba română. Totodată această manifestare vizează şi evaluarea competenţelor de comunicare, de receptare şi de producere a mesajelor scrise şi orale, dar şi dezvoltarea comunicării interculturale. Competiţia se desfăşoară pe două secţiuni: Limba şi literatura română şi Lectura, ca abilitate de viaţă.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 19 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro