Vineri, 26 aprilie 2024 - 2:22:45
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Schimb de spitale în CJ Prahova şi Primăria Ploieşti


27 aprilie 2013

Aleşii judeţeni au aprobat transferul Spitalului de Pediatrie din administrarea CJ Prahova în cea a Consiliul Local Ploieşti. Consilierii au adoptat şi demararea desfiinţării Spitalului de Boli Infecţioase şi transformarea lui în secţie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Ploieşti.

Astfel, Spitalul de Boli Infecţioase nu va mai avea personalitate juridică, şi va deveni o structură în cadrul Spitalului Judeţean Ploieşti.

Unitatea medicală are 80 de paturi pentru adulţi şi copii, cameră de gardă, spitalizare de zi pentru boli infecţioase, ambulator de specialitate, laboratoare şi farmacie.

Spitalul de Pediatrie a fost transferat Consiliului Local Ploieşti care îl va muta în locaţia din centrul municipiului primită drept sponsorizare de la OMV.

Unitatea medicală, înfiinţată în 2003, are 135 de paturi pentru spitalizare continuă, opt paturi pentru spitalizare de o zi, un ambulator de specialitate, CPU, farmacie, laborator şi CSM. 

Primarul Iulian Bădescu a reuşit să obţină transferul clădirii Petrom din centru Ploieştiului, iar imobilul va deveni în maxim doi ani cel mai modern spital de pediatrie din România.

Mai este nevoie de o Hotărâre de Guvern care să consfinţească transferul celor două unităţi spitaliceşti de la administraţia judeţeană la cea locală.

 


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 25 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro