Sâmbătă, 18 mai 2024 - 7:49:14
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


În numai 7 luni, se poate debloca Valea Prahovei!


19 noiembrie 2015

Oficialii Companiei Naţionale de Autostrăzi şi-au propus să deblocheze traficul pe de Valea Prahovei construind centuri ocolitoare în Comarnic şi Buşteni. Este vorba despre două variante ocolitoare în lungime totală de aproximativ şase km. 

Varianta de ocolire Comarnic a fost împărţit în două obiective, informează Capital.ro

Prima secţiune implică construcţia de aproximativ a circa 2,8 km de drum naţional, paralel cu DN1, dar de cealalată partea a căii ferate.

Al doilea proiect include construcţia a două pasaje inferioare pe varianta de ocolire Comarnic la magistrala CF 300 şi DN 1. 

Oficialii CNADNR au declarat că pentru primul obiectiv s-a obţinut avizele Consiliilor Tehnico-Economice din cadrul CNADNR şi MT.

"În luna iulie a fost predat studiul de fezabilitate în forma finală. Se aşteaptă validarea documentaţiei de către Autorităţii Naţionale pentru Reglementarea şi Monitorizarea Achiziţiilor Publice pentru demararea procedurii de achiziţie publică aferentă lucrărilor de execuţie. Proiectarea durează 3 luni, lucrările vor dura aproximativ 4 luni.

Lucrările vor avea o garanţie de 24 de luni. Cei aproximativ 3 km de centură, fără pasaje, costă 27,49 milioane de lei cu TVA din care construcţia şi montajul vor costa circa 25,85 milioane de lei cu TVA”, conform datelor furnizate de CNADNR. 

Pentru a ocoli centrul oraşului Comarnic, se foloseşte un drum industrial.

Construcţia unui km din centura Buşteni este estimat la 20,8 milioane de lei


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on FacebookISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 17 mai 2024
Autentificare
stiriactuale.ro