Joi, 1 octombrie 2020 - 10:14:49
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!

Cabinet stomatologic Ploiesti, Dentist Ploiesti - Stomatologie

Dezastrul ecologic din Ungaria ameninţă şi România


1 aprilie 2014

Peste şase milioane de tone de reziduuri toxice sunt depozitate într-o localitate din nordul Ungariei, pe malul Dunării, chiar la graniţa cu Slovacia. Locul a devenit periculos pentru că reziduurile s-au infiltrat în sol iar acum regiunea este acoperită de un nămol roşiatic, care poate ajunge în Dunăre. Ecologiştii susţin că firma care deţine terenul nu respectă normele de mediu.

„Problema cu rezervoarele nu este doar nămolul roşu care este aici, ci şi compania care experimentează reciclarea deşeurilor toxice”, spune Gyorgy Droppa, reprezentantul unei organizaţii ecologiste.

Firma acuzată a obţinut certificat de funcţionare din partea guvernului de la Budapesta. Reprezentantul companiei se apără şi susţine că sunt respectate normele ecologice.

„Reziduurile care sunt aduse aici pot produce sol artificial care conţine toate mineralele necesare vieţii şi diferiţi nutrienţi pentru plante”, spune Bela Farkas, director de mediu al Tata Industries.

„Nu credem că ei reciclează, în realitate. De aici şi plângerea noastră, pentru că ei nu reciclează deşeurile, ci le combină cu alte produse toxice, fapt care este ilegal potrivit legislaţiei Uniunii Europene”, spune Gergely Simon, expert al Greenpeace.

Oficialii de la Bruxelles au fost sesizaţi, dar nu au luat încă o decizie în acest caz, pentru a stabili dacă Ungaria respectă sau nu legislaţia de mediu în privinţa depozitării deşeurilor toxice.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin
rating
(119 vizualizări)
Dacă v-a plăcut acest articol, daţi-ne un like:


Adăugaţi un comentariu:
Folosind un cont de facebook:
sau folosind formularul următor:
Nume:

Email:

Comentariul:

Cod siguranţă:
Codul de securitateDin aceeaşi categorie:


Servicii medicale de calitate la standarde europene

Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook


servicii complete deratizare,dezinsectie,dezinfectie


ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 30 septembrie 2020
Autentificare
stiriactuale.ro