Joi, 28 martie 2024 - 10:50:52
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Adeverinţe APIA pentru plata unică pe suprafaţă


28 iulie 2012

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) eliberează adeverinţe pentru beneficiarii Schemei de plată unică pe suprafaţă – Campania 2012, care intenţionează să acceseze credite pentru finanţarea activităţilor curente de la băncile care au încheiat apiaConvenţii cu Agenţia.

Până la această dată, APIA a încheiat Convenţii cu BRD Groupe Societe Generale, CEC Bank, Banca Comercială Română S.A, Banca Transilvania, Banca UniCredit Ţiriac Bank S.A., Banca Carpatică, Banca Centrală Cooperatistă CREDITCOOP, OTP Bank România S.A., Banca Comercială ÎNŢESA SANPAOLO ROMANIA S.A., Bancpost S.A. Fondul de Garantare a Creditului Rural IFN – SĂ şi Fondul Naţional de Garantare a Creditului pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii garantează creditele acordate de bănci fermierilor, în cadrul acestui tip de convenţie. În perioada următoare, APIA va încheia convenţii şi cu alte bănci comerciale.

Potrivit convenţiilor, la solicitarea scrisă a fermierului, centrul judeţean/local APIA unde acesta a depus cererea în Campania SAPS 2012 va eliberă o adeverinţă prin care confirmă că beneficiarul a depus cererea de plată pentru Schema unică de plată pe suprafaţă (SAPS) pentru anul 2012 şi că au fost efectuate controalele şi verificările administrative asupra cererii de plată a beneficiarului, conform reglementărilor în vigoare. Nu pot beneficia de această adeverinţă fermierii selectaţi la controlul pe teren (clasic sau teledetecţie).

De asemenea, în adeverinţă se va menţiona suprafaţa determinată pentru plată în cadrul schemei SAPS şi faptul că beneficiarul nu face obiectul excluderilor de la plată la data emiterii acesteia, precum şi că îndeplineşte condiţiile generale pentru acordarea sumelor cuvenite. Valoarea creditului poate fi de până la 90% din suma cuvenită din SAPS, astfel: pentru creditele acordate de banca creditoare până la data de 29 septembrie 2012 inclusiv – la cursul leu/euro comunicat de Banca Centrală Europeană în ziua anterioară datei solicitării creditului sau pentru creditele acordate de banca creditoare începând cu data de 30 septembrie inclusiv – la cursul leu/euro comunicat de Banca Centrală Europeană din data respectivă. APIA a încheiat astfel de convenţii şi pentru campanile SAPS 2007 - 2011.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 28 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro