Sâmbătă, 18 septembrie 2021 - 5:28:24
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!

Cabinet stomatologic Ploiesti, Dentist Ploiesti - Stomatologie

Guvernul se opune reducerii CAS-ului


15 iunie 2016

Luni, Senatul a adoptat proiectul de lege care reduce cotele aferente contribuţiilor de asigurări sociale de stat cu 2 puncte procentuale pentru angajatori şi cu 3 puncte procentuale pentru angajaţi.

Măsura nu este definitivă, rol decizional având Camera Deputaţilor. Proiectul a fost iniţiat de senatorii PSD şi a fost aprobat, în pofida raportului negativ al Comisiei de buget şi finanţe, cu 67 de voturi pentru, 23 împotrivă şi o abţinere. Întrucât parlamentarii vor intra peste două săptămâni în vacanţa de vară (iulie şi august), este aproape imposibil ca proiectul să primească votul deputaţilor mai devreme de luna septembrie.

Potrivit proiectului, în funcţie de condiţiile de muncă, contribuţiile de asigurări sociale de stat datorate bugetului asigurărilor sociale de stat vor fi reduse astfel:

  • pentru condiţii normale de muncă, de la 10,5% la 7,5% pentru contribuţia individuală şi de la 15,8% la 13,8% pentru contribuţia angajatoruiui;
  • pentru condiţii deosebite de muncă, de la 10,5% la 7,5% pentru contribuţia individuală şi de la 20,8% la 18,8 pentru contributia angajatorului;
  • pentru condiţii speciale de muncă şi pentru alte condiţii de muncă, de la 10,5% la 7,5% pentru contribuţia individuală şi de la 25,8% la 23,8% pentru contribuţia angajatorului.

Guvernul s-a opus aprobării acestui proiect, arătând că anul trecut a decis deja reducerea cu 5 puncte procentuale a contribuţilor de asigurări sociale la angajator.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin
rating  rating
(182 vizualizări)
Dacă v-a plăcut acest articol, daţi-ne un like:

Adăugaţi un comentariu:
Folosind un cont de facebook:
sau folosind formularul următor:
Nume:

Email:

Comentariul:

Cod siguranţă:
Codul de securitateDin aceeaşi categorie:


Clinica Roua

Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook
ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 13 septembrie 2021
Autentificare
stiriactuale.ro