Joi, 13 mai 2021 - 3:25:44
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!

Cabinet stomatologic Ploiesti, Dentist Ploiesti - Stomatologie

Buşteniul legat de Valea Doftanei printr-un drum asfaltat


12 august 2013

Şoferii vor avea, în curând, încă o alternativă la aglomeraţia de pe DN1, mai ales în perspective demarării lucrărilor la autostrada Comarnic-Braşov. O şosea construită din fonduri private va fi inaugurată la sfârşitul acestei luni. Drumul care face legătura între Buşteni şi Valea Doftanei a fost construit pe un vechi drum folosit de căruţaşi şi a fost amenajat la iniţiativa operatorilor de turism din zonă, fiind realizat din fondurile mai multor firme de construcţii.


Mircea Cosma, preşedintele Consiliului Judeţean Prahova, a anunţat că tronsonul rutier, care are o lungime de 18 kilometri, a fost finalizat şi urmează a fi clasificat ca drum judeţean cu câte o bandă pe fiecare sens pe mers.

"În perioada următoare reprezentanţii Poliţiei vor stabili semnalizarea rutieră pe acest drum, iar pe 22 august el va fi deschis circulaţiei rutiere. Este un drum foarte important, întrucât va asigura defluirea traficului rutier pe DN 1 în momentul în care va fi deschis şantierul pentru autostrada Comarnic - Braşov. Şi, nu în ultimul rând, este un drum care va ajuta la dezvoltarea turismului în această zonă, care are un extraordinar potenţial turistic", a declarat Mircea Cosma.

Drumul pleacă din zona Zamora, din apropierea Castelului Cantacuzino, din staţiunea Buşteni, traversează munţii Baiului şi ajunge la Valea Doftanei. Din Valea Doftanei se poate ajunge în municipiul Câmpina şi apoi spre Ploieşti şi Bucureşti, tronsonul putând fi astfel folosit ca variantă ocolitoare în cazul în care traficul este extrem de aglomerat pe DN 1, pe Valea Prahovei.
 


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin
rating  rating  rating  rating  rating
(4779 vizualizări)
Dacă v-a plăcut acest articol, daţi-ne un like:

Adăugaţi un comentariu:
Folosind un cont de facebook:
sau folosind formularul următor:
Nume:

Email:

Comentariul:

Cod siguranţă:
Codul de securitateDin aceeaşi categorie:


Clinica Roua

Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook


ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 12 mai 2021
Autentificare
stiriactuale.ro