Duminică, 28 aprilie 2024 - 10:06:39
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


S-a făcut dreptate! Părinţii din Prahova care şi-au omorât fetiţa de trei ani, condamnaţi la închisoare!


7 februarie 2024

Justiţia din Prahova a făcut dreptate,  după ce doi părinţi au fost condamnaţi pentru moartea în chinuri a fiicei lor de doi ani şi zece luni. Sentinţa pronunţată în primă instanţă îi pedepseşte pe aceştia la ani grei de închisoare. La fel se întâmplă şi cu bunica fetei despre care s-a considerat că a lăsat fără ajutor un copil aflat în dificultate. Drept urmare şi ea a fost pedepsită.

Conform deciziei judecătorilor, părinţii copilei, Horia şi Diana Mihai, au fost găsiţi vinovaţi pentru omorul asupra membrului de familie, iar bunica fetiţei a fost condamnată pentru săvârşirea infracţiunii de lăsare fără ajutor a unei persoane aflate în dificultate. Sentinţa impusă celor doi părinţi este de 22, respectiv 20 de ani de închisoare, în timp ce bunica copilei a primit o pedeapsă de 8 luni de închisoare în regim de detenţie.

Fapta deosebit de gravă care a condus la aceste pedepse a avut loc în urmă cu doi ani. Horia şi Diana Mihai se aflau în vizită la bunici împreună cu cei trei copii minori ai familiei. O ceartă în familie a condus la un deznodământ şocant, după ce tatăl şi-a descărcat furia asupra copilei aflată la baie şi pe care a opărtit-o pana la moarte în timpul duşului. Practic fetiţa a fost ţinută sub un jet de apă opărită minute în şir.

Copila a suferit arsuri grave pe o mare parte din corp, iar părinţii nu au solicitat ajutor medical pentru ea. A fost găsită decedată în dimineaţa următoare, murind în chinuri groaznice. Eforturile medicilor chemaţi la faţa locului nu au mai putut salva micuţa.

Anchetatorii au descris detaliile oribile ale chinurilor prin care a trecut copila, prezentând arsuri grave de gradul II-III pe o suprafaţă semnificativă a corpului. Procurorii au dezvăluit că moartea copilei a fost violentă, iar aceasta a suferit minute în şir fără ca părinţii să îi acorde ajutorul necesar.

Dosarul a rămas fără o soluţie clară timp de doi ani, părinţii fiind lăsaţi în libertate până la pronunţarea sentinţei. Ancheta a fost complexă şi dificilă, iar mai mulţi procurori s-au succedat în gestionarea cazului. Acuzaţiile iniţiale de ucidere din culpă s-au transformat în acuzaţii de omor, iar sentinţa pronunţată acum reprezintă un pas crucial în căutarea dreptăţii pentru micuţa victimă.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 28 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro