Luni, 12 aprilie 2021 - 9:04:47
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!

Cabinet stomatologic Ploiesti, Dentist Ploiesti - Stomatologie

Alegerile parlamentare, filmate


20 octombrie 2016

Ministerul Afacerilor Interne a anunţat un proiect de hotărâre de guvern prin care doreşte să modifice legea alegerilor astfel încât toate secţiile de votare, după închiderea urnelor să fie monitorizate video. De înregistrări se va ocupa operatorul de computer din fiecare secţie, potrivit Hotnews.ro.

Filmarea se va face cu tablete pe care le va pune la dispoziţie Serviciul de Telecomunicaţii Speciale (STS).

„Operatorul de calculator al biroului electoral al secţiei de vot asigură înregistrarea video-audio neîntreruptă a procedurilor realizate de la încheierea votării şi până la părăsirea localului secţiei de vot de către membrii biroului electoral al secţiei de votare, în scopul asigurării posibilităţii organismelor electorale de a verifica respectarea dispoziţiilor art. 92 şi art. 93 din Legea nr. 208.2015, cu modificările şi completările ulterioare”, se arată în proiectul Ministerului Afacerilor Interne.

Înregistrările ar urma să fie păstrate timp de trei luni de la data publicării rezultatelor alegerilor în Monitorul Oficial. Iar în cazul în care există dubii cu privire la organizarea alegerilor, STS va putea pune la dispoziţia organismelor electoral, pentru solicitarea unor contestaţii, copii ale înregistrărilor.

De asemenea, o altă noutate este că MAI vrea să achiziţioneze nu doar timbre autocolante, ca până acum, ci şi „plicuri din plastic transparent, înseriate, prevăzute cu sistem de sigilare, necesare în cadrul procedurilor de la art. 92 alin.( 1) teza I din Legea nr. 208/2015, cu modificările şi completările ulterioare, precum şi confecţionarea ştampilelor cu menţiunea „Votat””.

Procedurile respective vizează introducerea ştampilelor într-un plic care se sigilează prin aplicarea ştampilei de control a secţiei de votare.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin
rating  rating  rating  rating  rating
(525 vizualizări)
Dacă v-a plăcut acest articol, daţi-ne un like:

Clinica Roua

Adăugaţi un comentariu:
Folosind un cont de facebook:
sau folosind formularul următor:
Nume:

Email:

Comentariul:

Cod siguranţă:
Codul de securitateDin aceeaşi categorie:Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook


ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 8 aprilie 2021
Autentificare
stiriactuale.ro