Marţi, 19 martie 2024 - 9:43:32
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Suntem buni de Schengen


11 februarie 2012

spatiul-schengenRomânia şi Bulgaria îndeplinesc criteriile pentru a intra în spaţiul Schengen şi trebuie să li se permită să facă acest lucru, a declarat  Maros Sefcovic, comisarul UE pentru Relaţii Interinstituţionale, aflat într-o vizită în Sofia la invitaţia Parlamentului bulgar.

"Comisia Europeană nu vede absolut nicio legătură între MCV şi aderarea la Schengen. Aceasta a fost poziţia noastră încă de la început şi am reiterat-o în numeroase rânduri", a declarat comisarul slovac, aflat în Bulgaria la invitaţia Monikăi Panaiotova, preşedinta Comitetului pentru Afaceri Europene al Parlamentului bulgar.

Miercuri a fost prezentat ultimul raport asupra progreselor înregistrate de cele două ţări în cadrul Mecanismului de Cooperare şi Verificare (MCV), în care Comisia Europeană (CE) a criticat Bulgaria pentru progrese reduse în reforma justiţiei, relatează site-ul Novinite.com.

Însă un grup de state ale Uniunii Europene (UE), în frunte cu Olanda, au blocat aderarea Bulgariei şi României la Schengen, în baza unor temeri legate de MCV, şi anume lupta împotriva corupţiei şi crimei organizate.

"Trebuie să privim ultimul raport (CE) ca pe o evaluare tehnică care formulează câteva recomandări. O evaluare politică va fi prezentată în raportul din iulie", a precizat Sefcovic.

"Noi salutăm progresele Bulgariei de până acum şi încurajăm eforturile ulterioare", a subliniat comisarul UE pentru Relaţii Interinstituţionale şi Administraţie. El a adăugat că CE este deschis oricând să ofere consiliere şi asistenţă cu privire la reformele din statele membre.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Hidroprahova

Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook


































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 19 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro