Duminică, 28 aprilie 2024 - 8:25:46
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


"Afacerea" White Tower Ploieşti: Familia Lupu si avocatul Nichita rămân în arest! Notarul, arest la domiciliu!


31 ianuarie 2024



Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis ca cei patru "ţepuitori"  din dosarul White Tower să rămână în arest preventiv sau în arest la domiciliu.

Vorbim despre cea mai mare fraudă imobiliară din istoria Ploiestiului, cu un prejudiciu de peste un milion de euro. Surse judiciare susţin că instanţa supremă a respins ca fiind nefondate contestaţiile formulate de inculpaţi împotriva deciziei Curţii de Apel Ploieşti, care a decis săptămâna trecută arestarea preventivă a avocatului  ploiestean Vlad Nichita şi a doi reprezentanţi ai dezvoltatorului imobiliar, membri ai aceleiaşi familii, respectiv Marioara Lupu, mama si fiul Mihai Lupu.

Pentru cealaltă persoană implicată, un notarul Radu Tudose, instanţa a dispus măsura arestului la domiciliu. 15 percheziţii domiciliare au avut loc în acest dosar, la sediul unor dezvoltatori imobiliari din complexurile White Tower şi City Gate din Ploieşti, birouri notariale şi cabinete de avocatură, iar opt mandate de aducere au fost puse în executare.

Investigaţiile arată că încă din 2016, de la începutul construcţiei blocurilor din cele două complexe imobiliare, dezvoltatorii ar fi recurs la metode ilegale, inclusiv falsificarea de înscrisuri folosite pentru înregistrarea dreptului de proprietate asupra imobilelor şi pentru vânzarea apartamentelor. Surse din anchetă susţin că apartamentele erau vândute si de cinci ori 


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 28 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro