Sâmbătă, 27 aprilie 2024 - 11:42:50
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


FOTO Bustul lui Iuliu Maniu pe Aleea Făuritorii Unirii de la Bucov!


14 august 2019

Aleea Făuritorii Unirii din Parcul Constantin Stere de la Bucov s-a îmbogăţit, miercuri, 14 august, cu bustul lui Iulia Maniu.

Într-o atmosferă de sărbătoare, bustul marelui patriot a fost dezvelit de către Ludmila Sfîrloagă, vicepreşedintele CJ Prahova, Cristian Ganea, viceprimarul Ploieştiului, şi de către Aurelian Pavelescu, preşedintele PNŢCD.

"Este o onoare imensă pentru mine să particip la acest eveniment şi este o onoare pentru municipiul Ploieşti să aibă o statuie a lui Iuliu  Maniu.

Marele savant Nicolae Iorga spunea că un popor care nu isi cunoaste istoria este ca un copil care nu isi cunoaste parintii. Iar aceasta Alee a Făuritorilor Unirii, realizata aici in Parcul Constantin Stere la initiativa domnului Mircea Cosma este o modalitate excelenta pentru ca cei mici sa invete incet, incet despre oamenii intelepti ai României Mari.

În 2001, Consiliul Local Ploieşti decidea să valorifice moştenirea celor care au fost înfăptuitorii marii unirii în semn de omagiu pentru istoria reală a României.

În conceptul nostru de a crea Fundaţia Constantin Stere în anul 2001, fundaţie în care Consiliul Local Ploieşti este membru fondator, a existat şi ideea de a realiza un ansamblu conceptual care să aducă în acelaşi loc, pe moşia lui Constantin Stere, pe toţi cei care din punct de vedere cultural,politic şi militar au înfăptuit Marea Unire de la 1918."
, a spus viceprimarul Cristian Ganea.

La eveniment au participat parlamentari, primari, consilieri locali şi judeţeni.

Aleea Făuritorii Unirii din Parcul Constantin Stere a fost realizată la iniţiativa fostului preşedinte al CJ Prahova, Mircea Cosma, (preşedintele Fundaţiei Cultural Istorice Mihai Viteazul), iar conform proiectului, aici vor fi amplasate 14 busturi ale fruntaşilor care au realizat Marea Unire de la 1918










Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 26 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro