Sâmbătă, 27 aprilie 2024 - 10:39:02
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


La şase luni de la alegerile locale, Câmpina are (în sfârşit) viceprimar!


31 martie 2021



Ca ziarist, am asistat, în ultimii 25 de ani, la sute de şedinte de consiliu local. Recunosc că nu ajunsesem niciodată la o şedinţă a Consiliului Local Câmpina. Am fost miercuri după amiaza din curiozitatea de a vedea cum arată consiliul care nu a reuşit în şase luni să desemneze un viceprimar pentru cel de al doilea municipiu al judeţului Prahova. 

Am descoperit un consiliu....colorat, un amalgam de personalităţi şi de orgolii şi o sală de consiliu veche şi ponosită. Şi nu pot să îmi explic de ce în atâţia ani de conducere, Horia Tiseanu nu a reuşit să amenajeze o sală de consiliu modernă, pe măsura personalităţii unui oraş superb cum este Câmpina.

Dar să revenim la desemnarea viceprimarului...După şase luni de aşteptare, aleşii câmpinenilor au reuşit, în aproximativ, o jumătate de oră să aleagă noul viceprimar. O jumătate de oră, deoarece, în lipsa unei proceduri moderne, adaptate vremurilor actuale, aleşii au fost nevoiţi să se deplaseze la domiciliul unei colege consilier- Livia Lupu, care participa online la întrunire, pentru ca aceasta să îşi exercite votul...secret!  

Fiind vorba despre doi candidaţi- Liviu Dumitrache (USR-Plus, susţinut şi de PNL şi PMP) şi Cosmin Raţ (POL), trebuia respectată procedura votului secret. Într-un final, rezultatul votului a fost în favoarea candidatului USR care a obţinut 11 voturi. Consilierul POL a primit 5 voturi, iar trei buletine de vot au fost nule. 

Cu alte cuvinte, Liviu Dumitrache este noul viceprimar al municipiului Câmpina! Dumitrache are 52 de ani, este căsătorit, are un copil şi este pensionar militar.  Este absolvent al Şcolii Militare  "Ioan Vodă" - Sibiu, specializarea maiştri militari şi a Facultăţii de Inginerie Mecanică şi Electrică de la UPG Ploieşti, specializarea Inginerie economică în domeniul mecanic. A lucrat la unităţile de jandarmi de la Câmpina şi Ploieşti

Fiind lipsit de experienţa în administraţie (s-a văzut acest lucru la votarea unui proiect privind implementarea bugetării participative) suntem curioşi cum se va integra Dumitrache în echipa primarului Alin Moldoveanu, care l-a adus alături de el pe postul de city manager pe fostul primar al Ploieştiului Adrian Dobre.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 26 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro