Marţi, 19 martie 2024 - 11:12:15
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Grup infracţional, destructurat de procurorii DIICOT Ploieşti. Afacerist arestat pentru 30 de zile


7 martie 2017

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Ploieşti au dispus reţinerea pentru o perioadă de 24 de ore a inculpatului TRIFU GABRIEL pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat şi evaziune fiscală, se arată într-un comunicat DIICOT.

În cauză există suspiciunea rezonabilă că în perioada 04.01.2013 – 31.08.2015 inculpatul Trifu Gabriel împreună cu inculpaţii Trifu Ştefana (mama sa), Ionescu Paul Horia şi alţi 11 suspecţi, au constituit un grup infracţional organizat profilat pe comiterea de infracţiuni de evaziune fiscală, cu scopul de a favoriza din punct de vedere fiscal o societate pe care o administra inculpatul Trifu Gabriel, prin crearea aparenţei achiziţionării de pe piaţa internă a unor mărfuri care în realitate proveneau din achiziţii intracomunitare.

Prin intermediul societăţilor pe care le controlau, membrii grupului au emis facturi fiscale ce atestau livrări de telefoane mobile şi accesorii, contravaloarea facturilor fiind ulterior achitată prin transfer bancar. Sumele de bani ajungeau în conturile unor societăţi comerciale furnizoare din Slovacia şi Ungaria, aflate sub controlul membrilor grupului, societăţi care efectuau achiziţiile în regim intracomunitar, dar se sustrăgeau de la plata impozitului pe profit şi a T.V.A. datorate bugetului de stat.

Astfel, prin activitatea infracţională, bugetul consolidat al statului a fost prejudiciat cu suma de 5.450.759 lei, reprezentând T.V.A. de plata şi impozit pe profit.

Faţă de inculpaţii Trifu Ştefana şi Ionescu Paul Horia, procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Ploieşti au dispus măsura preventivă a controlului judiciar, iar faţă de inculpatul Trifu Gabriel Tribunalului Prahova a dispus arestarea preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.

În cauză au fost instituite măsuri asigurătorii asupra a 29 de proprietăţi imobiliare (clădiri şi terenuri) situate pe raza judetului Prahova, a unui autoturism precum şi a unor sume de bani.

Cauza este instrumentată împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Ploieşti- Serviciul de Combatere a Finanţării Terorismului şi Spălării Banilor.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale.

Acţiunea a fost efectuată cu sprijinul Grupării Mobile de Jandarmi "Matei Basarab" Ploieşti.

Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, suspecţii şi inculpaţii beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Hidroprahova

Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook


































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 19 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro