Miercuri, 24 aprilie 2024 - 1:22:59
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Piramidele din Romania - II


24 septembrie 2014

Acesta este “vârful de munte” Ţurţudui din Buzău (ţinutului în care se află Ţara Luanei – regele locurilor înainte de potop, aşa cum este pomenit atât de legendele locale străvechi cât şi de tăbliţe sumeriene mai recente).

După cum se observă din imagine, acest munte are un profil evident piramidal, atât din perspectivă de ansamblu cât şi de aproape. Înălţimea vârfului este de aprox. 1000 m, diferenţa de nivel faţă de bază fiind de aprox 300 m (ceea ce  înseamnă că înălţimea piramidei Ţurţudui este de aprox 300 m, adică de două ori mai mare decât cea a marii piramide a lui lui Keops din Egipt – care are 147 m).

Din păcate vârful a fost deteriorat atât de trecerea timpului cât şi (poate mai ales!) de dinamitarea la care a fost supus în 1980 de un detaşament al serviciilor secrete din cauza dispariţiei a doi agenţi printr-un portal dimensional (ceva gen Stargate ...) deschis prin proceduri neconvenţionale pe altarul care se mai găsea în acea vreme pe vârful piramidei.

De remarcat tehnica de construcţie: trei straturi de blocuri de piatra (posibil beton!) suprapuse, lipite intre ele prin straturi de lut de aproximativ 30 cm, alcatuind un sandwich extrem de rezistent. Ingenioasă folosirea lutului deoarece asigura impermeabilitate la apele pluviale şi elasticitate în caz de mişcări seismice, fiind totodată un excelent “lipici” pentru blocurile de piatră.
 
Cel mai intrigant este însă stratul maroniu - roşcat gros de aprox. un cm (un material dens, fără porozităţi, probabil compus din oxizi minerali) care acoperă ca o tencuială suprafaţa exterioară a peretelui piramidei. Este un strat extrem de aderent, foarte bine lipit de suprafaţa blocurilor de piatră, iniţial acoperind şi interstiţiile dintre pietre.

Din păcate informaţiile despre Ţurţudui (cât şi despre piramidele din Visoko) nu sunt popularizate, locaţiile respective nefiind considerate de autorităţi obiective arheologice. Dimpotrivă, in unele din pozele pe Panoramio (https://ssl.panoramio.com/photo/73614880) puteţi vedea copacii tăiaţi în 1980 de autorităţi şi prăbuşiţi intenţionat peste cărarea dinspre vârful pe care se află Crucea Spătarului spre Ţurţudui cu scopul de a împiedica accesul.

SURSA: http://www.scribd.com/doc/236315878/ZIDURILE-PIRAMIDELOR-DIN-ROMANIA-NOUTATI


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 23 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro