Vineri, 19 aprilie 2024 - 3:27:18
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Ziua Unirii, sărbătorită la Gorgota


24 ianuarie 2013

Românii de pretutindeni au sărbătorit Ziua Unirii Principatelor Române. Şi în localitatea Gorgota au avut loc manifestări cu prilejul acestei aniversări, moment în care elevii claselor I-VIII au desfăşurat un program artistic. Căminul Cultural din localitate a reunit deopotrivă reprezentanţi ai instituţiilor şcolare din zonă precum şi ai autorităţilor locale din localitate. Alături de cei prezenţi a fost şi senatorul PSD Radu Ştefan Oprea, care a ţinut să amintească semnificaţia acestei zile şi să îi îndemne pe români să respecte istoria şi valorile neamului românesc.

La împlinirea celor 154 de ani de la realizarea marelui act istoric al Unirii Principatelor Române, primarul Ionuţ Dumitru a amintit şi faptul că localitatea  a fost ridicată la rang de comună de către domnitorul Alexandru Ioan Cuza, astfel urmând să se construiască un monument în memoria acestuia.

Prin această manifestare obiectivele atinse au fost familiarizarea elevilor şi a celor prezenţi cu principalele reforme care au pus bazele statului modern român şi să să conştientizeze importanţa evenimentelor istorice petrecute la 24 ianuarie 1859.

 

Foto: Cristi Cîmpeanu


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 19 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro