Vineri, 19 aprilie 2024 - 5:10:54
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


România are cele mai multe biserici pe cap de locuitor din UE


29 iulie 2014

România este statul cu cele mai multe biserici pe cap de locuitor, în timp ce infrastructura sa este cea mai înapoiată şi oamenii săi cei mai săraci şi mai needucaţi din Europa, arată al şaselea raport asupra coeziunii economice, informează europalibera.org.

Potrivit statisticilor europene, românii au jumătate din puterea de cumpărare a europeanului mediu, în timp ce produsul brut pe cap de locuitor în şase din cele opt regiuni de dezvoltare era în 2011 mai mic de jumătate faţă de media europeană.

România este fruntaşă şi în producţia de şomeri, ceea ce demonstrează că reducerea salariilor şi concedierile au avut un efect devastator asupra ţării. Raportul CE arată că o familie din două nu are niciun membru angajat, iar 25% din totalul familiilor au doar un membru angajat.

În plus, românii suferă de semianalfabetism în masă, 30% dintre şcolarii români suferind de analfabetism funcţional. Asta înseamnă că practic elevii au tocit materia fără să înţeleagă cum s-ar putea aplica aceste cunoştinţe în practică.

Raportul mai arată că mai puţin de jumătate dintre locuinţele românilor au apă curentă şi canalizare.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on FacebookISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 18 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro