Vineri, 26 aprilie 2024 - 5:32:38
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


VIDEO Programul RABLA pentru electrocasnice 2019, lansat la Ploieşti! Care este valoarea unui voucher


23 mai 2019

Ministerul Mediului a lansat astăzi, 23 mai 2019, cea de-a doua ediţie a Programului RABLA pentru electrocasnice, la sediul Rematholding din Ariceştii Rahtivani, judeţul Prahova.

Alături de viceprim-ministrul, ministrul mediului Graţiela Gavrilescu, la eveniment au participat preşedintele Administraţiei Fondului pentru Mediu, Cornel Brezuică, specialişti din cadrul Ministerul Mediului şi ai Administraţiei Fondului pentru Mediu, reprezentanţi ai agenţilor economici înscrişi în program, precum şi reprezentanţi ai firmelor care se ocupă cu valorificarea deşeurilor electrice şi electronice.

Începând de vineri, 24 mai 2019, persoanele fizice se pot înscrie prin intermediul aplicaţiei electronice pe pagina web a Administraţiei Fondului pentru Mediu https://solicitant.afm.ro/PF/.

Programul Rabla pentru electrocasnice are caracter multianual şi se aplică la nivel naţional. Prin acest program Ministerul Mediului îşi propune să crească gradul de colectare a deşeurilor de echipamente electrice şi electronice, precum şi stimularea achiziţionării de electrocasnice eficiente energetic.

Aşa cum am promis încă de la lansarea primei ediţii a Programului, anul acesta îl extindem pentru două categorii de echipamente foarte cerute de români – maşini de spălat vase şi televizoare. În plus, succesul foarte mare al ediţiei din 2018 ne-a determinat să dublăm bugetul Programului, care anul acesta este de 40 milioane lei”, a declarat viceprim-ministrul, ministrul mediului Graţiela Gavrilescu.

Finanţarea se va acorda sub formă de vouchere, pentru achiziţionarea de echipamente electrice şi electronice de uz casnic, după cum urmează:

  1. a) 200 lei pentru maşini de spălat rufe cu eficienţa energetică A++;
  2. b) 300 lei pentru maşini de spălat rufe cu eficienţa energetică A+++;
  3. c) 300 lei pentru maşini de spălat vase cu eficienţa energetică A++;
  4. d) 400 lei pentru maşini de spălat vase cu eficienţa energetică A+++;
  5. e) 400 lei pentru aparate de aer condiţionat, inclusiv aparate de aer condiţionat portabile, cu eficienţa energetică la răcire (A+++/ A++);

f)300lei pentru categoria frigidere/combine frigorifice/lăzi frigorifice/congelatoare cu eficienţa energetică A++;

g)400 lei pentru categoria frigidere/combine frigorifice/lăzi frigorifice/congelatoare cu eficienţa energetică A+++.

  1. h) 200 lei pentru televizoare cu eficienţa energetică A şi A+;
  2. i) 400 lei pentru televizoare cu eficienţa energetică A++ şi A+++.

Un element de noutate al Programul din acest an îl reprezintă posibilitatea modificării, de către solicitant, a informaţiilor introduse eronat (cu excepţia CNP), prin utilizarea codului unic de accesare a înscrierii, până în momentul semnării contractului de finanţare.

Altă noutate pentru această sesiune este posibilitatea de a modifica eficienţa energetică a unui echipament aprobat, doar de la o clasă superioară la o clasă inferioară, până în  momentul utilizării voucherului, cu modificarea sumei aferente fiecărei categorii de echipament.

Persoana fizică beneficiază de valoarea unui voucher la achiziţionarea unui EEE eligibil, în schimbul predării unui DEEE echivalent, cu excepţia maşinilor de spălat vase care vor putea fi achiziţionate la schimb cu oricare alt electrocasnic din program (frigider, televizor, aer condiţionat, maşină de spălat rufe).

Schimbul se face în sistem 1:1, la adresa menţionată de solicitant, iar predarea echipamentului vechi se va face în momentul livrării celui nou-achiziţionat.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 26 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro