Duminică, 28 aprilie 2024 - 3:48:15
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


20 de companii au început procesul de digitalizare prin proiectul Digital4Energy


4 septembrie 2023


 

În cadrul proiectului iniţiat de Asociaţia Centrul Român al Energiei şi finanţat din fonduri europene nerambursabile, Digital4Energy, 350 de angajaţi din minim 35 de IMM-uri îşi dezvoltă competenţele digitale în cadrul unui program de formare gratuit

România se situează pe locul 27 din cele 27 de state membre ale UE în ediţia din 2022 a Indicelui economiei şi societăţii digitale (DESI). Acest fapt este unul deosebit de îngrijorător având în vedere ţintele Deceniului Digital, programul European de politici privind deceniul digital, cu ţinte şi obiective concrete pentru 2030. Unul dintre obiective este ca peste 90 % din IMM-uri să atingă cel puţin un nivel de bază în materie de intensitate digitală, iar minimum 80% din populaţie să aibă competenţe digitale de bază.  

Pentru a accelera procesul de digitalizare şi pentru a micşora decalajul, IMM-urile au ocazia de a-şi înscrie angajaţii la cursuri performante gratuite de Social Media pentru afaceri, Business Intelligence, Comunicare în mediul digital, Cybersecurity pentru angajaţi sau Protecţia datelor cu caracter personal. Aceste cursuri se desfăşoară online.

Mai multe informaţii despre calendar şi despre cursuri se pot afla de pe site-ul https://crenerg.org/Digital4Energy/. De asemenea companiile care se înscriu pot beneficia şi de un program de consiliere prin care îşi vor dezvolta propria capacitate de formare a actualilor şi viitorilor angajaţi.

”Felicităm cele 20 de companii care s-au înscris până acum în Digital4Energy şi au început procesul de digitalizare, oferindu-le angajaţilor posibilitatea de a-şi creşte nivelul de cunoştinţe digitale, implicit performanţa la job. Ne bucură faptul că IMM-urile răspund pozitiv provocării lansate de Asociaţia Centrul Român al Energiei. Feedback-ul primit în ceea ce priveşte eficienţa cursurilor este foarte bun. Sunt manageri care ne-au spus că sesizează deja îmbunătăţiri în activitatea curentă a angajaţilor – de exemplu sunt mai atenţi cu transferul de date sensibile de la unii la alţii sau comunică online mai centralizat şi mai eficient sau chiar au venit cu propuneri de platforme digitale care le uşurează task-urile. Mai avem locuri libere în program, dar cererea este destul de mare. Nu toate IMM-urile sunt eligibile. Se pot înscrie doar cele care au codurile CAEN autorizate din această listă” a anunţat Mihai Mladin, managerul proiectului Digital4Energy.

”Digitalizarea nu mai este de mult doar un vis frumos. Ca să faci parte din lanţul economic naţional, trebuie să ştii să foloseşti instrumente digitale care asigură nu doar creşterea competitivităţii locale şi naţionale, cât mai ales îţi asigură supravieţuirea pe piaţă. Fără angajaţi bine pregătiţi care să ştie să gestioneze aceste instrumente sau care să aibă un ”mindset digital” va fi foarte complicat ca afacerea sau activitatea ta să supravieţuiască. Noi am făcut la un moment dat un audit al instrumentelor digitale pe care le folosim în asociaţie şi am identificat un număr de 26 de aplicaţii şi platforme care ne uşurează munca de gestionare a comunităţii, procesele financiare, procesele de comunicare online şi offline, organizarea evenimentelor, managementul proiectelor” a mai adăugat acesta.

Pentru mai multe informaţii:[email protected]


Proiect co-finanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Capital Uman 2014-2020

 


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 28 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro