Vineri, 19 aprilie 2024 - 12:19:09
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Primarii, stăpâni peste ordine publică şi circulaţie


18 iunie 2013

Vicepremierul Liviu Dragnea este de părere că edilii ar trebui să aibă în subordine ordinea publică şi circulaţia, cu o implicare mai mare din partea Jandarmeriei. El a precizat că, altfel, nu se mai justifică existenţa Poliţiei Locale.

Tot mai mulţi primari nu mai cred în Poliţia Locală, susţine vicepremierul Liviu Dragnea „Opinia generală este că primarul are prin lege competenţe să asigure ordinea publică, dar nu are pârghiile necesare şi din ce în ce mai mulţi primari cred că Poliţia locală a fost o păcăleală, în condiţiile în care pentru aceste structuri nu există fonduri suficiente pentru a fi susţinute'', a declarat  la Tulcea, vicepremierul, potrivit Agerpres.

Acesta a amintit şi de relaţiile tensionate dintre Poliţia locală şi cea aflată în subordinea IGPR, în contextul în care amenzile aplicate de Poliţia locală nu sunt recunoscute în instanţă.

„Primarii sunt frământaţi, dar punctul meu de vedere este că ei trebuie să aibă în subordine ordinea publică şi circulaţia cu o implicare mai mare din partea Jandarmeriei. Nu vorbim însă de subordonarea compartimentelor cercetări penale şi judiciare'', a mai precizat vicepremierul.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 18 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro