Sâmbătă, 27 aprilie 2024 - 5:58:14
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


CJ Prahova doreşte preluarea Spitalului CFR din Ploieşti


24 mai 2018

După ce Primăria Ploieşti a primit de la ministerul turismului oferta de a prelua în administrare Spitalul CFR din Ploieşti şi după ce Guvernul a transmis că cele 15 spitale ale CFR din ţară ar putea fi manageriate în sistem public-privat, şi consiliul judeţean Prahova a transmis că a acceptat de principiu să preia unitatea.

Printr-un comunicat de presă, preşedintele CJ Prahova, Bogdan Toader afirmat:

“În cursul lunii mai Consiliul Judeţean Prahova a primit o adresă de la Ministerul Transporturilor prin care se solicită preluarea în administrare a Spitalului General C.F. Ploieşti.

Ţinând cont de atribuţiile în domeniu ale Consiliului Judeţean, acesta poate asigura din fonduri publice sumele necesare funcţionării optime a spitalului prin plata utilităţilor şi asigurarea fondurilor pentru eventuale reparaţii şi dotări suplimentare cu aparatură medicală de specialitate, menţinând în acest fel calitatea actului medical la un nivel ridicat.

Astfel, ca răspuns la solicitarea primită, Consiliul Judeţean Prahova a transmis un acord de principiu privind această posibilă preluare în administrare a Spitalului General C.F. Ploieşti, urmând ca în prima şedinţă organizată de Consiliul Judeţean să se supunăaprobării această solicitare a Ministerului Transporturilor.

Prin această măsură se doreşte ca acest spital,  care a asigurat de-a lungul timpului servicii medicale de înalt profesionalism, să rămână funcţional şi să asigure continuitatea actului medical la standarde înalte,atât pentru cadrele medicale angajate, cât şi pentru pacienti.

Consiliul Judeţean Prahova asigură cetăţenii că, în situaţia realizării acestui transfer, managementul actual nu va fi afectat, structura medicală şi administrativă existentă nu va fi modificată, Spitalul General CF rămânând ca unitate de sine stătătoare, cu personalitate juridică.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 26 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro