Sâmbătă, 18 mai 2024 - 6:35:10
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


FOTO/VIDEO Câmpina se transformă în oraşul Artelor. Expoziţie-concurs de pictură pentru elevii câmpineni


11 martie 2022Culoare, veselie, râsete de copii. O imagine care lasă în urmă cenuşiul pandemiei de coronavirus.

Se întâmplă la Câmpina, acolo unde evenimentele culturale sunt la rang de cinste, acolo unde copiii sunt învăţaţi să iubească frumosul. Un nou eveniment şi cadrul proiectului CâmpinArtelor a adus în faţa câmpinenilor elevii care iubesc pictura. Sute de tablouri, în tehnici diferite, au fost expuse în foaierul Casei Tineretului. Autorii au fost prezenţi, alături de profesorii lor, iar cele mai bune lucrări au fost premiate de Primăria Câmpina, cu ajutorul sponsorului Altex. 

Alături de primarul Alin Moldoveanu la premierea câştigătorilor au fost doar doi consilieri locali: Liviu Davidescu şi Liviu Briciu. Restul...probabil au fost prea ocupaţi cu treburile urbei şi nu au găsit timpul necesar pentru a fi alături de copiii talentaţi ai Câmpinei. Edilul Câmpinei s-a simţit în largul său alături de elevii câmpineni, a discutat, i-a ascultat, le-a admirat lucrările, le-a cerut lămuri despre anumite picturi. O atitudine corectă, menită să îi facă pe cei mici să aibă încredere în ei şi în talentul lor. 

Juriul concursului a fost format din artişti câmpineni talentaţi: Amalia Suruceanu, Carmen Bălan şi Gabriel Dima.  Cei trei au avut o misiune extrem de dificilă în a alege doar trei lucrări câştigătoare din sutele de desene primite. Şi pentru că alegerea a fost dificilă, juriul a decis ca două lucrări să primească premiul 3. 

Câştigătorii premiilor au fost:

Locul1- Ionuţ Nicolae (Colegiul Nicolae Grigorescu)

Locul2- Livia Frîncu (Colegiul Nicolae Grigorescu)

Locul 3- Anelise Voicu (Colegiul Grigorescu) şi Adriana Stanciu (Liceul Tehnologic Energetic) 

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on FacebookISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 17 mai 2024
Autentificare
stiriactuale.ro