Miercuri, 22 mai 2024 - 5:36:24
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Muzeul Ceasului intră în reabilitare


30 martie 2013

Lansarea Proiectului „Restaurarea şi Consolidarea Muzeului Ceasului Nicolae Simache, Ploieşti” a avut loc azi. Proiectul este finanţat în cadrul Programului Operaţional Regional 2007-2013, Axa prioritară 1 „Sprijinirea dezvoltării durabile a oraşelor – poli urbani de creştere”, Domeniul major de intervenţie 1.1 „Planuri integrate de dezvoltare urbană”,  Sub-domeniul „Poli de creştere”.

Valoarea totală a proiectului este de 8.118.760 lei, iar contribuţia Consiliului Judeţean Prahova  va fi de 434.132 lei. Perioada de implementare a proiectului este de 36 luni, respectiv 27 iulie 2012 – 27 iulie 2015.

Muzeul Ceasului „Nicolae Simache” necesită lucrări de consolidare şi restaurare atât pentru perpetuarea patrimoniului cultural naţional cât şi pentru promovarea acestor obiective pe plan internaţional, la standardele impuse de Uniunea Europeană. Prin lucrările de restaurare urmează să se recupereze întreg repertoriul de finisaje şi decoraţii, redându-se în acest fel edificiului valoarea arhitecturală originară.

Proiectul “Restaurarea şi consolidarea Muzeului Ceasului Nicolae Simache din Municipiul Ploieşti” conduce la extinderea paginii de turism cultural local şi regional care oferă posibilitatea autorităţilor publice locale să dezvolte activităţi culturale ce conduc la un cadru de dezvoltare similar  altor destinaţii turistice culturale din Europa.

Muzeul Ceasului este unic în reţeaua muzeelor din România şi evidenţiază evoluţia mijloacelor de măsurare a timpului. Lucrările de orologerie găzduite în acest muzeu sunt opera unor vestiţi meşteri ceasornicari, dar şi a unor oameni de artă, care au contribuit la prezentarea lor cât mai atrăgătoare.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on FacebookISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 22 mai 2024
Autentificare
stiriactuale.ro