Sâmbătă, 27 aprilie 2024 - 2:58:44
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Cel mai interesant proiect de infrastructură rutieră din Prahova, blocat de consilierii locali câmpineni!


8 octombrie 2022



Situaţie ciudată la Câmpina, în şedinţa de îndată a Consiliului Local. O parte dintre aleşii locali au votat împotriva asocierii cu Consiliul Judeţean Prahova, asociere care viza construirea viitorului pasaj subteran, pasaj care ar urma să preia traficul rutier din zona centrală a municipiului, ducând la reducerea poluării. Proiectul a fost respins, iar asocierea cu CJ Prahova, care ar fi dus la suportarea a 80% din cheltuieli de către Consiliul Judeţean este blocată. 

A fost un vot împotriva fondurilor europene, singura modalitate prin care municipiul Câmpina s-ar putea dezvolta. Interesant este votul viceprimarului USR Liviu Dumitrache, vot împotriva asocierii şi implicit împotriva accesării fondurilor europene. Şi asta în ciuda faptului că viceprimarul USR beneficiază de un spor la salariu, tocmai pentru că lucrează cu proiecte finanţate din fonduri europene! 

Supravegheaţi de Dan Muşat (preşedintele PSD Câmpina) şi Adrian Piţigoi (lider şi nu prea al PMP Prahova) o parte dintre aleşii locali câmpineni au ales să spună nu unui proiect de anvergură care va aduce dezvoltarea şi modernizarea celui de al doilea municipiu al judeţului Prahova. Marian Nistor (încă preşedintele PNL Câmpina) a ales să nu vină la şedinţa de Consiliu Local, fiind probabil nemulţumit de faptul că nu se bucură de susţinerea conducerii judeţene a partidului şi a rămas izolat, nefiind ascultat nici măcar de consilierii PNL câmpineni. Culmea este că aleşii locali care au votat împotriva proiectului, au aprobat deja finanţarea acestuia cuprinsă în alte două hotărâri de consiliu adoptate în prima parte a anului 2022. Cu alte cuvinte, respingerea proiectului ar putea duce la o gaură uriaşă în bugetul local din iresponsabilitatea unor aleşi care votează doar după cum le dictează unul sau altul şi nicidecum conform jurămâtului depus la preluarea mandatului

Consilierul local PSD Livia Lupu a declarat în timpul dezbaterilor că nu vede urgenţa proiectelor aflate pe ordinea de zi, considerând că nu este o forţă majoră.  Şi asta deşi pe ordinea de zi a şedinţei de îndată s-au aflat proiecte de reabilitare termică a mai multor unităţi de învăţământ din Câmpina şi a mai multor blocuri, reabilitare termică care va duce la diminuarea facturilor pentru încălzirea apartamentelor.  Mai mult, toate proiectele de hotărâre vizau depunerea unor viitoare solicitări de investiţii din fonduri europene. Atitudine ciudată a consilierei PSD care este angajată ca  jurist la un unitate medicală aflată în subordinea Primăriei Câmpina şi care ar trebui să înţeleagă foarte bine termenii de fonduri europene sau proiectele menite să mordenizeze un municipiu în care nu s-a întâmplat nimic în ultimii 30 de ani!

După respingerea asocierii cu Consiliul Judeţean Prahova pentru realizarea pasajului, primarul Alin Moldoveanu a retras de pe ordinea de zi proiectul de hotărâre privind aprobarea PUZ-ului care include şi pasajul subteran.  Mai mult, ironic le-a spus aleşilor locali că speră să nu existe bârfe şi fluturaşi anonimi despre cum blocurile care urmează a fi reabilitate termic prin fonduri europene s-ar putea dărâma din cauza lucrărilor! Reabilitarea termică a blocurilor din municipiu va duce la o reducerea facturilor pentru utilităţi care au explodat în ultima perioadă, fiind singura soluţie pentru trecerea peste iarnă pentru locatarii acestor imobile. 

Vă reamintim că pasajul subteran a devenit ţinta criticilor liderilor politici câmpineni, care au lansat în informaţii ciudate despre...posibilitatea dărămârii blocurilor din municipiu din cauza lucrărilor, preferând să inducă panica în rândul locuitorilor. În acest fel, politicienii de carton speră să blocheze modernizarea oraşului speriaţi de faptul că realizarea unui astfel de obiectiv de anvergură i-ar putea lăsa fără voturi la viitoarele alegeri! 

Din păcate, să dai cu piciorul fondurilor europene dovedeşte doar o lipsă de responsabilitate uriaşă şi o bătaie de joc la adresa cetăţenilor.



 


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 26 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro