Marţi, 21 mai 2024 - 1:18:36
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


21 de lucrări importante, scoase la licitaţie de Hidro Prahova S.A


6 iunie 2023Proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apă şi apă uzată din judeţul Prahova intră într-o nouă fază. 21 de lucrări importante, scoase la licitaţie de Hidro Prahova S.A

Hidro Prahova S.A., operatorul regional de servicii publice pentru alimentare cu apă din judeţul Prahova, anunţă că Proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apă şi apă uzată din judeţul Prahova, în perioada 2014-2020, se apropie de o etapă crucială. Pentru 21 de lucrări care au fost scoase la licitaţie, data limită de depunere a ofertelor este stabilită între 6 şi 19 iunie.

„Aceste lucrări sunt de o importanţă majoră pentru îmbunătăţirea infrastructurii de apă şi apă uzată în judeţul Prahova. Suntem în grafic cu implementarea Proiectului regional de dezvoltare a infrastructurii de apă şi apă uzată din judeţul Prahova. Jumătate din lucrările lansate în licitaţie au deja realizate proiectele tehnice, urmând ca, după atribuire, să intre direct în execuţie. Aşteptăm încheierea procedurilor de atribuire şi începerea lucrărilor. În paralel, lucrăm şi la demararea procedurilor de achiziţii pentru restul lucrărilor din proiect”, a declarat Dorin Ilian Leţea, directorul general al Hidro Prahova S.A.

Lucrările scoase la licitaţie sunt:

1.  Execuţia reţelelor de alimentare cu apă şi canalizare în Câmpina şi Poiana Câmpina.

2.  Construirea reţelelor de alimentare cu apă şi canalizare în Breaza, Comarnic, Sinaia şi Buşteni.

3.  Execuţia reţelelor de alimentare cu apă şi canalizare în Slănic, Vărbilău şi Ştefeşti.

4.  Execuţia reţelelor de alimentare cu apă şi canalizare în Aluniş şi Bertea.

5.  Execuţia reţelelor de alimentare cu apă şi canalizare în Vălenii de Munte şi Ceraşu.

6.  Execuţia reţelelor de alimentare cu apă şi canalizare în Urlaţi, Mizil, Albeşti Paleologu şi Tomşani.

7.  Execuţia reţelelor de canalizare în Cărbuneşti, Păcureţi, Bălţeşti, Şoimari, Surani, Ariceştii Zeletin.

8.  Construirea reţelelor de alimentare cu apă şi canalizare în Adunaţi, Proviţa de Sus şi Proviţa de Jos.

9.  Execuţia reţelelor de canalizare în Şirna şi Poenarii Burchii.

10.       Înfiinţarea frontului de captare Albeşti Paleologu-Dumbrava, staţie de tratare şi conductă de aducţiune pentru alimentare cu apă în localităţile Albeşti Paleologu, Dumbrava, Drăgăneşti, Mizil, Baba Ana, Fântânele, Vadu Săpat.

11.       Execuţia lucrărilor de retehnologizare şi automatizare la staţii de tratare, rezervoare şi staţii de pompare în Câmpina, Băneşti, Telega şi Proviţa de Sus.

12.       Reabilitarea surselor de apă, aducţiunilor, staţiilor de tratare şi rezervoarelor în oraşele Sinaia şi Comarnic.

13.       Reabilitarea conductei de aducţiune Măneciu-Văleni, a staţiei de pompare Văleni şi a gospodăriei de apă Trăistari.

14.       Reabilitarea captării pârâului Azuga şi retehnologizarea staţiei de tratare şi staţiei de pompare Azuga.

15.       Reabilitarea surselor de apă, aducţiunii, staţiilor de tratare, rezervoarelor şi staţiilor de pompare în Slănic.

16.       Reabilitarea frontului de captare Bălţeşti, retehnologizarea staţiei de tratare Cărbuneşti şi înlocuirea rezervorului de înmagazinare V = 5000 mc Băicoi.

17.       Extinderea fronturilor de captare şi retehnologizarea staţiilor de tratare în Şirna, Poienarii Burchii, Tinosu, Fulga, Sălciile, Gherghiţa, Balta Doamnei.

18.       Realizarea unei staţii noi de epurare pentru aglomerarea Păcureţi-Şoimari-Surani-Ariceştii Zeletin-Cărbuneşti şi aglomerarea Bălţeşti-Podenii Noi.

19.       Realizarea unei staţii noi de epurare pentru aglomerarea Slănic-Vărbilău-Aluniş-Bertea-Ştefeşti.

20.       Realizarea unei staţii noi de epurare pentru aglomerările Şirna şi Poienarii Burchii.

21.       Execuţia reţelelor de alimentare cu apă şi canalizare în Băicoi, Scorţeni, Băneşti - Urleta şi Telega.


După încheierea perioadei de depunere a ofertelor, va urma procesul de evaluare a acestora, desemnarea câştigătorilor şi semnarea contractelor.

*****

Hidro Prahova S.A. derulează, în prezent, cel mai mare proiect de investiţii în infrastructura de apă şi canalizare din judeţul Prahova din ultimii 30 de ani. Valoarea totală a acestuia se ridică la aproximativ 690 milioane de euro (3,4 miliarde de lei), dintre care 85% sunt fonduri europene nerambursabile. Lucrările incluse în acest proiect vor fi finalizate până în noiembrie 2025.

Proiectul vizează extinderea şi modernizarea infrastructurii de apă şi canalizare în 42 de localităţi din judeţul Prahova: Adunaţi, Albeşti Paleologu, Aluniş, Ariceştii Zeletin, Azuga, Băicoi, Balta Doamnei, Bălţeşti, Băneşti, Bertea, Breaza, Buşteni, Câmpina, Cărbuneşti,  Ceraşu, Comarnic,  Drăgăneşti, Dumbrava, Fulga, Gherghiţa, Izvoarele,  Mizil, Păcureţi, Podenii Noi, Poiana Câmpina, Poienarii Burchii, Proviţa de Sus, Proviţa de Jos,   Sălciile, Scorţeni, Sinaia, Şirna, Slănic, Şoimari, Ştefeşti, Surani, Telega, Tinosu, Tomşani, Urlaţi, Vălenii de Munte şi Vărbilău.

Aproape 100 de mii de  locuitori vor beneficia de o mai bună alimentare cu apă faţă de capacităţile existente astăzi şi aproximativ 200 de mii vor fi racordaţi la canalizare şi/sau vor beneficia de o mai bună tratare a apelor uzate. În acelaşi timp, reducem pierderile din reţeaua de apă şi infiltraţiile în reţeaua de canalizare. Această investiţie ne va permite să fim, ca judeţ, pe primul loc în România din perspectiva acoperirii şi calităţii sistemelor de apă-canal.

Hidro Prahova S.A. se angajează să continue să îmbunătăţească şi să modernizeze infrastructura de apă şi apă uzată din judeţul Prahova, pentru a asigura servicii de calitate şi acces la apă potabilă şi canalizare pentru toţi locuitorii.

 

 


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on FacebookISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 21 mai 2024
Autentificare
stiriactuale.ro