Joi, 28 martie 2024 - 8:38:31
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Decontul de cheltuieli, la externare, doar în teorie


14 mai 2014

Decontul de cheltuieli, adică documentul care cuprinde toate materialele sanitare sau medicamentele primite de pacienţi în perioada internării, nu este încă acordat bolnavilor din Timişoara, la externare. Asta deşi, potrivit unui ordin al Ministerului Sănătăţii, din 2005, toţi pacienţii trebuie să primească acest act. Ultimul apel al CNAS a fost în februarie, atunci când zece spitale din ţară au fost amendate. Acum, au loc noi verificări la Timişoara.

Direcţia Antifraudă din cadrul CNAS a realizat mai multe controale în luna februarie a acestui an, când 10 spitale din ţară s-au ales cu sancţiuni în valoare de sute de mii de lei, tocmai din cauza acestor fişe de decont.

”Am găsit multe nereguli în care, din păcate, uneori erau trecute în fişe anumite medicamente pe care poate unii dintre bolnavi şi le achiziţionaseră singuri sau medicamente care nu erau trecute, deşi acei bolnavi fuseseră trataţi cumva”, a precizat Cristian Buşoi, fost preşedinte al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 28 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro