Joi, 25 iulie 2024 - 3:26:23
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Pericol de explozie îndepărtat în gara Breaza Nord. Zeci de oameni evacuaţi


1 noiembrie 2017

A fost pericol de explozie, marţi seară, într-o gară din judeţul Prahova, după ce au fost semnalate probleme la un tren de marfă. Traficul feroviar este întrerupt între Câmpina şi Comarnic.

56 de persoane au fost evacuate la Breaza din cauza pericolului de explozie. Oamenii au fost duşi la sala de sport din localitate

Conform ISU Prahova, pompierii prahoveni au reuşit să localizeze incendiul izbucnit la un vagon încărcat cu azotat de amoniu, care face parte dintr-un tren de marfă cu 26 de vagoane oprit în staţia Breaza Nord-Gura Beliei.

Vagonul încărcat cu azotat de amoniu a fost decuplat dintr-o parte, iar incendiul a fost localizat. Acţiunea pompierilor  a fost foarte dificilă, existând riscul producerii unei explozii.

Localnicii au fost evacuaţi pe o rază de un kilometru în zona Gării Breaza, iar deocamdată nu au început să se întoarcă în locuinţe.

Conform informaţiilor, incendiul se manifesta în interiorul unui vagon. Pompierii au găsit trei saci cu nitrat topiţi. Cauza probabilă a incendiului o constituie o scânteie produsă prin frecarea sinelor de cale ferată, care a aprins podeaua de lemn a vagonului, ducând la incendiul care a pus pe jar Prahova

La faţa locului au fost trimise şi echipaje ale SMURD şi ale Servicului de Ambulanţă Judeţean Prahova.

Potrivit lui Ovidiu Maior, purtătorul de cuvânt al Azo Mureş, în fiecare vagon sunt 39 de tone de azotat, iar trenul a plecat ieri dimineaţă de la combinat.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on FacebookISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 25 iulie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro