Duminică, 25 februarie 2024 - 1:26:03
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Ecaterina Andronescu s-a umplut de purici într-o şcoală


29 august 2012

ecaterina-andronescu-ghimpeleMinistrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, s-a umplut de purici după o vizită dintr-o şcoală din comună Corcova, judeţul Mehedinţi.

"Puricii sunt în şcoală nouă, unde s-a lucrat cu rumeguş, au dormit câinii noaptea acolo. I-am spus doamnei ministru să nu intre acolo, dar nu a vrut să asculte. Puricii nu sunt în şcoală veche, unde învaţa copiii", a declarat directorul şcolii.

"Sunt revoltată de cei care nu au reuşit să termine şcoală nouă şi să îi ia pe copii din şcoala de sute de ani. Să vedem cum putem rezolva problema", a declarat Ecaterina Andronescu, care a precizat că problema nu sunt puricii care au atacat-o, ci faptul că şcoala este locuită de câini şi pisici, în loc să fie terminată şi să se înveţe în ea.

"Eu îl găsesc vinovat şi pe directorul şcolii. Nu aş fi plecat de la uşa ministrului până nu aş fi rezolvat problema", a mai spus ministrul Educaţiei. "Acolo nu era şcoală, era o clădire părăsită din 2009", a mai spus Andronescu. Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, a vizitat, marţi, o şcoală din localitatea mehedinţeana Jirov, veche de o sută de ani, fără apă, cu toaleta în curte şi cu încălzire la soba, ea refuzând buchetul de flori dat de directorul unităţii: "Lăsaţi florile. Aveţi o şcoală de îmi vine să plâng!"

Ecaterina Andronescu a fost întâmpinat de directorul unităţii de învăţământ cu un buchet de flori.

Andronescu a refuzat însă buchetul, spunând: "Lăsaţi florile că uitaţi cum este şcoala, sunt foarte supărată!".

La rândul său, directorul şcolii, Ion Dumitrache, a afirmat că a cerut fonduri de la minister, în mai multe rânduri în ultimii ani, pentru terminarea lucrărilor la un nou corp de clădire pentru şcoala din Jirov, însă nu a primit niciun ban.

În replică, Ecaterina Andronescu i-a spus că ar fi trebuit să găsească totuşi o soluţie.

"Mă duceam la uşa ministrului şi nu plecăm de acolo până nu găseam o soluţie. Aveţi o şcoală de îmi vine să plâng!", a menţionat Andronescu.

Scoala din Jirov, veche de peste o sută de ani, nu are autorizaţie de funcţionare, întrucât în unitate nu există apă curentă, toaleta este în curte, iar clasele sunt încălzite cu soba. La Jirov învaţa peste 200 de elevi.

Directorul unităţii, Ion Dumitrache, a declarat că şcoala nu are nicio şansă să obţină autorizaţie de funcţionare.

"A ajuns la venerabila vârsta de o sută de ani. Am rezolvat problemele mici pentru că cele mari sunt aceleaşi, nu există apă curentă, WC-ul este în curte, din cauza asta nu avem autorizaţie şi nicio şansă să o obţinem", a spus Dumitrache.

În anul 2008, s-a început construcţia unei alte şcoli în localitatea Jirov, al cărei termen de finalizare era luna septembrie 2009, însă din cauza lipsei fondurilor, clădirea nu a fost terminată.

Ecaterina Andronescu a vrut să viziteze şi această clădire, însă primarul comunei Corcova, Adam Durac, a încercat să o oprească, atenţionând-o că în interior sunt purici, întrucât spaţiul este folosit de multe ori ca adăpost pentru animalele care pasc în timpul zilei pe terenul din apropiere.

Ministrul Educaţiei a declarat, după ce a vizitat atât şcoală veche, cât şi clădirea în construcţie, că va aloca fondurile necesare finalizării lucrărilor.

"O să încerc din resursele puţine pe care le avem din bugetul mic să alocăm resursele necesare să finalizăm lucrarea, dar trebuia terminată demult. Nu trebuia să aşteptăm să ajungem cu situaţia aşa de gravă la Jirov", a declarat Andronescu.

Pentru finalizarea lucrărilor este necesară suma de 1.100.000 de lei, iar Ecaterina Andronescu a cerut constructorului termen de finalizare luna noiembrie 2012.

La şcoală din Jirov, în anul şcolar 2012-2013, vor învăţa 85 de elevi la clasele I-IV şi 144 de elevi la clasele V-VIII. Tot în vechiul corp a fost amenajata şi clasa pregătitoare.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on FacebookISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 23 februarie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro