Marţi, 19 martie 2024 - 11:36:53
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Mii de apartamente din Ploieşti, fără căldură de peste 24 de ore! Vicepreşedintele CJ Prahova acuză reprezentanţii Primăriei!


25 noiembrie 2022

Sute de mii de ploieşteni stau de mai bine de 24 de ore în frig în urma unei avarii majore produse la Cazanul cu Apă Fierbinte (CAF 2) de la CET Brazi. Este vorba despre acelasi cazan care ar fi trebuit să intre în revizie la 1 august, revizie care a lăsat Ploieştiul timp de 3 luni fără apă caldă. 

Din cauza avariei, aproximativ 100.000 de apartamente nu au nici căldură, dar nici apă caldă. 

Primarul Andrei Volosevici a anunţat pe pagina sa de Facebook că...se lucrează, estimând că în această după amiază problema va fi rezolvată. Mai mult, într-un exerciţiu de imagine, edilul Volosevici a vizitat joi noaptea CET Brazi, postând pe Facebook un filmuleţ din interiorul CET-ului, un filmuleţ prost înregistrat, cu sunet prost, din care nu se intelege nimic. A atras in schimb criticile ploieştenilor, care au trimis o mulţime de comentarii. 

În schimb, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Prahova, Cristian Apostol (USR) consideră că de vină pentru frigul din apartamentele ploieştenilor sunt reprezentanţii Primăriei Ploieşti care tergiversează primirea în administrare a Cazanului 5 (reparat din fondurile CJ Prahova şi care ar trebui predat Primăriei Ploieşti). 

„Vinerea trecută sam dorit să predăm Cazanul 5, însă la acea dată reprezentanţii Primăriei Ploieşti au condiţionat preluare lui de predarea la pachet cu Cazanul numărul 6. 

Consiliul Judeţean Prahova a alocat fondurile necesare, am reparat şi ISCIR-izat cele două echipamente, însă Primăria Ploieşti amână nejustificat  preluarea lor. Mai mult, ieri, în timp ce CAF 2 era defect, reprezentanţii Primăriei au refuzat semnarea preluării Cazanului 5. 

Ei susţin că este o secţiune comună între cele două cazane şi că preluarea va fi acceptată doar împreună. Cele două cazane sunt funcţionale, ISCIR-izate şi pot funcţiona independent.

Realitatea este că ploieştenii stau de peste 24 de ore în frig din cauza unei comisii a primarului Andrei Volosevici care nu vrea să preia echipamentele, inventând tot felul de motive”, ne-a declarat Cristian Apostol.

Afectate de avaria de la CET Brazi sunt toate unităţile de învăţământ (licee, şcoli, grădiniţe), dar şi spitalele din municipiul Ploieşti.

De la sfârşitul lunii octombrie (după 84 de zile în care ploieştenii au stat fără apă caldă), furnizarea agentului termic în Ploieşti este realizată de o societate comercială înfiinţată de către Consiliul Local Ploieşti în regim de urgenţă. Fostul operator a sistat furnizarea apei calde invocând starea precară a utilajelor din CET Brazi. CET-ul a trecut din patrimoniul Consiliului Judeţean Prahova în administrarea Primăriei Ploieşti, dar CJ a alocat fondurile necesare 


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Hidroprahova

Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook


































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 19 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro