Vineri, 15 martie 2024 - 7:32:00
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


FOTO Parcare pe avarii, timp de...DOUĂ ORE, în zona Cioceanu, ignorată de poliţiştii ploieşteni!


21 mai 2021
Gabriel Wilhelm CIURCANU

Am să încep această relatare cu finalul, având temerea că el putea fi opus aşteptărilor mele, oarecum normale dacă este să ne raportăm la ce înseamnă “normal”. În calitate  de cetăţean al oraşului, de participant zilnic la trafic şi nu în ultimul rând dornic de influenţă minim pozitivă în viaţă noastră socială, mă bucur că pot să-mi păstrez convingerea că niciun efort nu este prea mare, niciun rezultat nu este prea mic, în relaţia cu autorităţile judeţului.

Zilnic remarcăm încălcări ale legii în trafic şi fiecare dintre noi contribuim la asta cu valori minime şi neintenţionate (greşeli) până la extrema opusă unde ignoranţa, nesimţirea şi egoismul îşi dau mâna alături de incapacitatea autorităţilor de a gestiona aceste aspecte pirn sancţiuni eficiente care să diminueze acest flagel. O astfel de experienţă am avut-o astăzi în timp ce mă deplasam cu auto din direcţia str. Domnişori, intenţionam să parchez în dreapta imediat după semafor dar banda este blocată de auto din imagine.

Ne ajută foarte mult că erau avariile aprinse, că parcă asta rezolvă ceva în acest caz (expunere sarcastică pentru cei care cred că aprinsul avariilor în paralel cu blocajul benzii este soluţia perfectă). Am aşteptat răbdător dar şi puţin revoltat că maşină bloca TOATE maşinile care intenţionau să treacă pe verde intermitent, banda respectivă fiind dedicată către acest lucru, fiind banda de încadrare spre viraj la dreapta. În perioada aşteptării am văzut că maşina respective era în faţa unei farmacii şi revolta mi-a mai trecut presupunând că cineva bolnav are mare nevoie să ajungă să cumpere medicamente.

Reuşesc virajul, la 10 m sunt locuri de parcare (revolta revine) şi mă uit la ceas 11.00. Cu mintea în contradictoriu şi cu acel minim de revoltă, mă duc să-mi rezolv motivul deplasării şi revin la ora 12.00 spre parcare. Surpriză!!!! Vă aşteptaţi că maşina să nu mai fie acolo, dar …… avariile funcţionează, şoferii claxonează, bombăne şi atunci decid să fac ceva şi să sprijin fluidizarea traficului.

După 2-3 minute de aşteptare, remarc o maşină de Poliţie Locală, mă grăbesc spre ea să nu o pierd, expun rapid situaţia cu accent pe “o ora de nesimţire” iar răspunsul a fost că ei nu pot sancţiona, doar pot informa. Ulterior am aflat că Ordinea Publică nu poate face asta (de ce se mai numeşte Ordine Publică???) iar rezultatul lor (informarea) a devenit ineficient, deoarece mai trec 15 minute şi nu se întâmplă nimic.

Aleg să nu părăsesc locul infracţiunii şi având copilul de 10 ani lângă mine, decid că este momentul să educ generaţia următoare că în viaţă trebuie să iei atitudine în faţa neregulilor şi să nu renunţi aşa uşor, mai ales în lupta cu statul. După ineficienţa primei acţiuni, trec la planul 2 şi apelez la telefon Dispeceratul de  Poliţie, mă recomand, explic situaţia şi primesc răspuns: vă rog să faceţi o poză şi să trimiteţi un mail în acest sens, nu putem trimite o maşină deoarece nu este un caz urgent (deşi după 1 ora şi 20 de minute de blocaj, normal că nu mai era urgent). Hotărât, nu renunţ!!!

Am aplicat planul 3 şi după două maşini de Poliţie Rutieră cărora le-am făcut cu mâna şi am primit “seen” , oare credeau că doresc un Taxi, am reuşit să sar în faţa unui Duster de Poliţie, la volan un angajat Poliţie îmi ascultă situaţia şi sună imediat undeva solicitând de urgenţă o maşină care să remedieze situaţia de la Cioceanu. Îi mulţumesc încrezător, îl felicit că sprijină ceea ce trebuia rezolvat de cele două maşini care au trecut fară să se uite stânga/dreapta (poate superiorii recomandă să se mai lucreze la vederea periferică) şi aştept încă 10 minute moment în care apare maşina de Poliţie Locală iar în acel moment se întoarce după 1 ora şi 45 minute şoferul respectiv.  I se solicită actele şi se întocmeşte proces verbal pentru fapta comisă.

Motivele acestei opriri expuse de şofer sunt irelevante atâta timp cât durata blocajului a fost de aproape 2 ore, iar locuri de parcare (într-adevăr nu la discreţie şi nici umbrite toate, dar disponibile) erau după colţ la 10 m. 


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin

Clinica Roua


Hidroprahova

Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



servicii complete deratizare,dezinsectie,dezinfectie



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 14 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro