Marţi, 23 aprilie 2024 - 6:50:47
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


300 de milioane de euro, pentru proiecte de apă şi canalizare în Prahova


19 mai 2017

Consiliul Judeţean pregăteşte în această perioadă al doilea master-plan de apă şi canalizare din Prahova, care are la dispoziţie, până în 2023, o finanţare nerambursabilă totală de 300 de milioane de euro. Autorităţile au trimis pe teren o comisie care să verifice stadiul actualelor reţele, pe baza acestui raport urmând să fie stabilite proiectele prioritare pentru următorii ani.

Acest master-plan judeţean de alimentare cu apă şi canalizare vine după ce autorităţile din Prahova au derulat proiecte similare şi în precedenta sesiune de finanţare de la Uniunea Europeană, 2007-2014, când au propus mai multe lucrări pentru extinderea reţelelor sau construirea unor staţii de tratare. Pentru că unele dintre acele proiecte nu s-au finalizat la timp, la termenul de 31 decembrie 2015, au fost "fazate", fiind cuprinse şi în master-planul pentru actuala sesiune de finanţare de la UE.

"Acum se fac evaluări în localităţi, mai ales că unele primării au derulat în ultima perioadă, din fonduri proprii sau bani de la Ministerul Dezvoltării, lucrări în acest sector, însă încă nu au predat reţelele către operatorul Hidro Prahova, aşa cum stabilesc prevederile contractuale. Este o comisie formată din reprezentanţi de la Hidro şi de la noua firmă de consultanţă contractată, care merg pe teren, astfel încât să ne asigurăm că proiectarea nu se va executa deficitar, ne-am propus să lucrăm pe baza datelor reale din teren, nu după hărţi. În funcţie de verificările acestei comisii vom stabili şi prioectele prioritare pe care le vom propune pentru finanţare, pe lângă cele fazate, desigur", a declarat Bogdan Toader, preşedintele Consiliului Judeţean Prahova pentru Actualitatea Prahoveana


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 23 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro