Marţi, 19 martie 2024 - 9:02:05
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Primarul Câmpinei la întrunirea Asociaţiei Municipiilor din România


14 iulie 2021

Alin Moldoveanu, primarul municipiului Câmpina, a participat la Adunarea Generală a Municipiilor din România. De altfel, edilul celui de al doilea municipiu din Prahova face parte din comitetul director al acestui organism. La întâlnirea primarilor de municipii au fost prezenţi premierul Florin Cîţu şii Cseke Attila, ministrul Dezvoltării şi Lucrărilor Publice şi Cristian Ghinea, ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene

Alin Moldoveanu le-a expus reprezentanţilor Guvernului mai multe probleme întâlnite în activitatea de zi, probleme care pun de multe ori piedici primăriilor din întreaga ţară. 

"Am cerut o modificare legislativă prin care cheltuielile pentru implementarea măsurilor solicitate de ISU la instituţiile publice să fie declarate eligibile. Aceste cheltuieli sunt neeligibile, adică trebuie plătite din bugetele locale şi trebuie să vă spun că sunt cheltuieli destul de mari.", a scris primarul Câmpinei pe pagina sa de Facebook.

"Am atras atenţia că în bugetul de stat nu s-au alocat bani pentru aplicarea Ordonanţei nr. 156 din 2020, prin care se puteau finanţa de la bugetul naţional 75% din cheltuielile neeligibile aferente proiectelor cu fonduri europene. De altfel, Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene nu a publicat nici până astăzi normele metodologice de aplicare a Ordonanţei 156, ceea ce ne creează  probleme la nivel local.", a mai punctat Alin Moldoveanu.

Vă reamintim că de la preluarea mandatului de primar, Alin Moldoveanu a reuşit deblocarea finanţărilor europene pentru Câmpina reuşins să semneze în doar câteva luni implementarea a cinci proiecte europene. 


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Hidroprahova

Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook


































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 18 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro