Marţi, 19 martie 2024 - 11:12:21
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Graţiela Gavrilescu va semna ordinul pentru ucidere a 140 de urşi


25 august 2017

Gratiela Gavrilescu, ministrul Mediului,  a anunţat că va emite ordinul care dă posibilitatea uciderii a peste 140 de carnivore mari, în contextul în care în ultima perioadă urşii au devenit un pericol real pentru populaţie. Ea spune că decizia sa este fermă chiar dacă se aşteaptă la proteste de stradă din partea celor care militează pentru protecţia animalelor.

"În perioada anterioară mandatului meu, când ar fi trebuit să fie emis un ordin de ministru care să reglementeze această situaţie, nu numai că nu s-a făcut, ci au fost puse bariere, tocmai că, în cazul de astăzi ne aflăm în nişte situaţii inedite în care ursul atacă gospodăriile omului, atacă omul şi de multe ori ne trezim că deschidem televizorul şi vedem că o anumită persoană este chiar ajunsă în situaţia de urgenţă la UPU. La lucrul acesta nu putem să stăm impasibili. Numărul carnivorelor mari, urşi respectiv, în România, depăşeşte 7.000 de capete şi atunci am avut curajul să îmi asum un ordin de ministru pe care l-am negociat foarte bine cu ONG-urile, cu toate autorităţile locale care au probleme foarte mari cu aceste carnivore mari", a declarat ministrul Mediului.

Ploieşteanca Graţiela Gavrilescu a mai spus că şi-a asumat emiterea unui ordin de ministru prin care să se dea cote de intervenţie pentru urşi, lupi şi alte carnivore mari astfel încât populaţia să nu mai fie pusă în pericol.

"Indiferent de ce s-ar întâmpla săptămâna viitoare, când anumite persoane s-ar putea să iasă în stradă să spună că trebuie să protejăm urşii, da, protejăm urşii prin măsurile pe care le luăm conform acestui ordin de ministru, dar nu punem în pericol viaţa cetăeanului. indiferent de ce se spune, eu vă spun că nu este cotă de vânătoare, ci este cotă de intervenţie pentru punerea în siguranţă a vieţii cetăţeanului, aşa că, indiferent de ce se va întâmpla, indiferent de câte mitiguri or să mai fie în faţa ministerului sau unde, eu nu voi renunţa la semnarea acestui ordin de ministru. Am sprijinul inclusiv al Academiei Române (...), am toate avizele date de către toate celelalte autorit implicate, inclusiv susţinerea tuturor autorităţilor locale", a spus Gavrilescu.

"Nu este ordin pentru cotă de vânătoare, ci este cotă de intervenţie pentru punerea în siguranţă a vieţii cetăţeanului", a mai explicat ministrul Mediului

Vă reamintim că, joi, un tânăr din Secăria a fost atacat de un urs, fiind transportat de urgenţă la spital.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Hidroprahova

Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook


































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 19 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro