Sâmbătă, 27 aprilie 2024 - 1:31:34
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Sistemul de apă pentru localităţile Brebu-Aluniş-Vărbilău-Ştefeşti-Slănic este gata


12 iunie 2015

Inaugurarea  obiectivului “Sistem microzonal de alimentare cu apă a localităţilor Brebu-Aluniş-Vărbilău-Ştefeşti-Slănic, judetul Prahova” a avut loc  în prezenţa vicepreşedinţilor Consiliului Judeţean Prahova, Radu Ionescu şi Bogdan Toader în comuna Brebu. La inaugurare a participat şi Mircea Cosma, de această dată în calitate de invitat, el fiind artizanul acetui proiect.

Valoarea investiţiei se ridică la  16 milioane lei, din care 2 milioane lei finanţare de la Ministerul Dezvoltarii Regionale şi Adminstraţiei Publice,  iar restul finanţare de la Consiliul Judeţean Prahova şi de la bugetele locale ale localităţilor implicate.

Lucrarea demarată acum trei ani a constat  în realizarea a 30 km de aducţiune, a patru rezervoare de stocare a apei (din care două de 500 m.c. la staţia Pietriceaua) şi a două staţii de pompare. Primul beneficiar al investiţiei va fi oraşul Slănic care are deja reţea de distribuţie.

Captarea apei se face de la staţia de tratare Voila – Valea Doftanei iar lucrarea a fost realizată prin asociaerea firmelor Rominserv SRL Bucuresti şi Montin SA Ploieşti .

Prin realizarea acestui proiect al Consiliului Judeţean Prahova  aproximativ 20.000 de locuitori din cele cinci localităţi vor benficia de  apă potabilă de bună calitate.

 În prezent 90 de localităţi din Prahova sunt racordate la  sisteme de alimentare cu apă, urmând ca până la sfârşitul anului 2018 toate cele 104 localităţi ale judeţului să beneficieze de apă potabilă.

Tot astăzi a fost verificat şi stadiul lucrărilor la dispensarul din comuna Aluniş. Obiectivul de investiţie va fi terminat în luna octombrie 2015, în prezent fiind realizat în proporţie de 50%. Beneficiarii direcţi vor fi locuitorii comunei Aluniş (3400 locuitori) iar cei indirecţi locuitorii comunelor Ştefeşti şi Bertea). Lucrarea a fost finanţată de Consiliul Local Aluniş în parteneriat cu Consiliul Judeţean Prahova. Valoarea totală a investiţiei este de 1,3 milioane de lei (TVA inclus).

Prin finalizarea acestui obiectiv de investiţie, aproximativ 9.000 de prahoveni din localităţile menţionate vor beneficia de servicii medicale de calitate, nefiind nevoiţi sa mai parcurga distanţe mari pentru a ajunge la o unitate medicală.

La eveniment au mai participat Rodica Paraschiv, prefectul Judeţului Prahova primari ai  localităţilor implicate, reprezentanţi ai firmelor de construcţie şi ai Hidroprahova.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 26 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro