Sâmbătă, 18 mai 2024 - 5:53:01
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Strada care se spală singură!


7 iunie 2012

stradaTimişoara şi-a întărit titulatura de oraşul premierelor odată cu inaugurarea străzii Iancu Văcărescu, refăcută în urma unui proiect european, care a devenit cea mai modernă arteră din oraş. Premiera se dublează în acest caz. Văcărescu este prima stradă din România care se spală singură, iar pe plan local, este prima arteră din Timişoara care are toate cablurile îngropate în subteran.

De-a lungul străzii există câteva zeci de instalaţii de stropire. Puse în funcţiune, acestea spală perfect asfaltul. Ţâşnitoarele pornesc manual şi vor fi puse în funcţiune de cei de la RETIM după un program stabilit.

„Sistemul de spălare automată este o premieră în România. Este vorba de o serie de instalaţii speciale cu presiune mare care vor uda strada şi ele vor funcţiona probabil alternativ, ca să nu fie maşini parcate. Jetul bate pâna în mijlocul străzii, unde este parcarea", a spus Aura Junie, şeful Direcţiei de Dezvoltare din cadrul Primăriei.

Reabilitarea străzii a rezolvat şi problema locurilor de parcare, fiind realizate zone speciale pe mijlocul arterei, cât şi pe cele două laturi. Pe o stradă modernă nu putea să lipsească nici pistele de biciclete.

„Zona Iosefin este o zona istorică, plină de tradiţie şi importanţă din punct de vedere cultural şi patrimonial. Este necesară o reabilitare a tot ceea ce a însemnat această zonă pentru istoria oraşului şi nu numai", a declarat Lăcrămioara Condea, purtătorul de cuvânt al Primăriei Timişoara.

Pe strada Iancu Văcărescu, pe tronsonul cuprins între bulevardul Regele Carol şi bulevardul 16 Decembrie 1989, se circulă deja de câteva zile, însă recepţia oficială se va face abia joi. Este doar prima parte a lucrării de reabilitare din cadrul acestui proiect, care se va finaliza în 2014, odată cu terminarea străzii unde astăzi se mai află încă Piaţa Iosefin.

„Acest proiect se corelează cu «Reabiltarea Pieţei Iosefin», finanţat din bugetul local, prin asigurarea unui acces auto facil la viitoarea clădire a pieţei agroalimentare Iosefin. Proiectele vizează dezvoltarea cartierului Iosefin şi atragerea de investiţii prin regenerarea zonei", a explicat Condea. Noua piaţă, care va funcţiona într-o clădire modernă, va fi inaugurată de Ziua Timişoarei.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on FacebookISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 17 mai 2024
Autentificare
stiriactuale.ro