Duminică, 16 ianuarie 2022 - 11:16:36
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!

Cabinet stomatologic Ploiesti, Dentist Ploiesti - Stomatologie

Curtea de Conturi: 127 de sesizări penale pentru pagube de miliarde


3 februarie 2016

Pagubă de aproape 2 miliarde de lei în bugetul de stat, bani care cu greu ar putea fi recuperaţi. Asta a găsit Curtea de Conturi în urma controalelor făcute la instituţii anul trecut. Inspectorii au identificat contracte păguboase, investiţii inutile sau nefinalizate şi cheltuieli nejustificate. Pentru banii cheltuiţi prost în 2014, Curtea de Conturi a făcut 127 de sesizări către organele de urmărire penală.

După aproape 2.800 de controale făcute atât la primării, cât şi la ministere şi companii de stat, Curtea de Conturi face bilanţul banilor irosiţi în 2014: circa 1,8 miliarde de lei. Ce-i drept suma este mai mică decât în 2013, când aceeiaşi inspectori estimau prejudiciul adus bugetului de stat la peste 2,3 miliarde de lei. Bugetele primăriilor au fost cele mai sărăcite de modul cum s-au cheltuit banii. Preşedintele Curţii de Conturi declara la finalul anului trecut că edilii au aruncat, în 2014, 30 de milioane de euro numai pe studii de fezabilitate pentru diferite investiţii.

Pentru banii cheltuiţi prost în 2014, Curtea de Conturi a făcut 127 de sesizări către organele de urmărire penală. Inspectorii spun că au găsit indicii privind săvârşirea unor fapte de corupţie şi a unor infracţiuni de abuz în serviciu. La sfârşitul anului trecut, peste 500 de dosare erau deschise la parchete ca urmare a unor sesizări făcute de Cur


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin
rating  rating  rating
(290 vizualizări)
Dacă v-a plăcut acest articol, daţi-ne un like:

Adăugaţi un comentariu:
Folosind un cont de facebook:
sau folosind formularul următor:
Nume:

Email:

Comentariul:

Cod siguranţă:
Codul de securitateDin aceeaşi categorie:


Clinica Roua

Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook


ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 11 ianuarie 2022
Autentificare
stiriactuale.ro