Duminică, 28 aprilie 2024 - 4:53:27
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Tabără GRATUITĂ pentru copiii din Prahova cu părinţi plecaţi la muncă în străinătate


13 iulie 2023



 

EduFit Boot Camp este un cantonament educaţional dedicat membrilor grupului ţintă EduFit, cu vârste cuprinse între 9 şi 16 ani inclusiv. În cele 6 zile ale taberei, împreună cu trainerii, formatorii şi consilierii Fundaţiei Didactica şi ai Asociaţiei Forge Spirit - Construieşte spiritul, se vor desfăşura o serie de activităţi, atât fizice, cât şi recreative, de socializare sau consiliere vocaţională.

EduFit Boot Camp-ul promovează valori sociale precum fair-play-ul, respectul, cooperarea, disciplina, toleranţa şi un mod de gândire constructiv.

Cheltuieli asigurate în tabără:

- Cazare (6 nopţi de cazare în camere de 2, 3 sau 4 paturi cu baie proprie)
- Masă (mic dejun, prânz, cină şi 2 gustări)
- Transport dus-întors
- Program integrat complet: Activităţi sportive, recreative şi de socializare indoor şi outdoor

Potrivit Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Drepturilor Copilului şi Adopţie (ANPDCA), la finalul anului 2022 se înregistrau peste 72.000 de copii ai căror părinţi au migrat în străinătate, iar dintre aceştia, peste 51.000 provin din familii în care cel puţin un părinte se află peste hotare. Aceste cifre pot fi, însă, şi mai mari de atât, dat fiind faptul că, în majoritatea cazurilor, părinţii nu anunţă autorităţile că au luat decizia de a pleca.

Judeţul Prahova se află în top cinci în această ierarhie, cu peste 3100 de copii care au cel puţin un părinte plecat, fiind depăşit doar de judeţele din regiunea de nord a ţării precum Suceava (6596), Botoşani (5454), Iaşi (4920) şi Neamţ (3648). Dintre aceştia, 335 de copii au ambii părinţi la muncă în străinătate

Activităţi educative, sportive şi de consiliere dedicate acestor categorii de copii din judeţul Prahova 

Fundaţia Didactica derulează în judeţul Prahova proiectul „EduFit – Servicii integrate pentru copiii cu părinţi plecaţi la muncă în străinătate din Regiunea Sud-Muntenia”, destinat copiilor ai căror părinţi au plecat la muncă, un proiect finanţat prin Programul Operaţional Capital Uman. Copiii înscrişi în grupul ţintă au parte de servicii educaţionale, de consiliere vocaţională şi psihologică, de activităţi recreative şi de socializare având la bază dezvoltarea prin sport şi metoda finlandeză de predare, iar părinţii lor de consiliere şi educaţie parentală, precum şi de îndrumări privind aspectele de luat în considerare atunci când iau decizia de a pleca şi a-şi lăsa copiii în grija altor persoane. „Se spune că, mai demult, pentru a creşte un copil era nevoie de un întreg sat. Astăzi, acest rol îl vedem în şcoală, care are însă nevoie de implicarea fiecăruia dintre noi, pentru că atunci când şcoala, instituţiile şi comunitatea se unesc, se creează un mediu de susţinere puternic şi încurajator, care îi ajută pe copii să depăşească orice provocare şi să-şi continue călătoria educaţională cu succes şi bucurie. Prin acest proiect, ne dorim să contribuim activ la prevenirea şi reducerea fenomenului de părăsire timpurie a şcolii”, spune Andreea Ciortea, manager de proiect.

 

 

Tabără gratuită de vară pentru copiii cu părinţi aflaţi peste hotare

În perioada 19-25 iulie, la Buşteni, va avea loc tabăra de vară „EduFit BootCamp” dedicată copiilor cu vârste cuprinse între 9 şi 16 ani, inclusiv, ai căror părinţi se află la muncă în străinătate. În cele 6 zile de taberă, trainerii, formatorii şi consilierii Fundaţiei Didactica şi ai Asociaţiei Forge Spirit - Construieşte spiritul vor antrena şi dezvolta competenţe de comunicare, de interrelaţionare şi de lucru în echipă.

„Experţii EduFit au conceput un program excepţional pentru aceste tabere, de la jocuri şi strategii menite să construiască şi dezvolte spiritul de echipă, la antrenamente fizice în aer liber care să crească nivelul de energie, bună dispoziţie şi colaborarea”, declară Andreea Ciortea. Vestea bună este că mai sunt locuri libere disponibile pentru înscrierea în tabăra EduFit, condiţia de acces fiind aceea ca elevul să aibă unul sau ambii părinţi plecaţi la muncă în străinătate de cel puţin 6 luni. 

Până acum, de acest proiect au beneficiat peste 200 de copii din judeţele Prahova şi Argeş.

Migratia parintilor in strainatate reprezinta un fenomen care afecteaza tot mai multi copii din Romania. Efectele lipsei unui parinte din viata unui copil se vad tot mai mult in dezvoltarea emotionala a copilului. Ne confruntam zilnic cu tot mai multi copii tristi! Suntem obligati moral sa fim alaturi de ei, sa ii sustinem si sa-i ajutam sa creasca fericiti!

De aceea, una din prioritatile mele in acest an scolar a fost sustinerea, sprijinirea si consilierea copiilor lasati in urma de parintii plecati la munca in strainatate, precum si consilierea parintilor in ceea ce priveste gestionarea cat mai  eficienta a relatiei parinte-copil. Am fost prezenta in numeroase scoli din Prahova, am cunoscut povesti de viata cutremuratoare si am oferit intregul meu suport in consilierea si sprijinirea copiilor dar si a parintilor afectati de acest fenomen.  Am incercat sa constientizez cat mai multe persoane asupra impactului negativ al migratiei parintilor asupra viitorului copiilor nostri! Aceasta tabara reprezinta o oportunitate pentru fiecare copil pentru a se cunoaste mai bine, a lega prietenii, a invata sa-si gestioneze emotiile, a intelege ce poat face pentru a se simti intreg, inteles si de ce nu fericit! ne-a declarat Claudia ILIESCU, directorul Şcolii Magurele

 

 


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 26 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro