Marţi, 23 aprilie 2024 - 10:17:48
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Comuna în care copii au primit cadou câte o tabletă de 1 iunie


2 iunie 2015

De 1 iunie, copiii din comuna Peştera, judeţul Constanţa, au primit 500 de tablete în dar. Dacă anul trecut toţi cei 500 de copii din comuna Peştera au primit cadou câte o bicicletă, anul acesta administraţia locală le-a oferit peste 500 de tablete, relatează adevarul.ro.

Tabletele le-au fost împărţite atât elevilor, cât şi cadrelor didactice de la Şcoala Gimnazială nr. 1.

Comuna Peştera, pierdută pe dealurile Dobrogei, a reuşit să se dezvolte cu propriile resurse. În comuna situată la o distanţă de 57 de kilometri de Constanţa politicul nu a mai contat deloc, potrivit adevarul.ro: primarul, apoi consilierii locali au renunţat, pe rând, la partidele în care erau înscrişi şi au devenit independenţi.

Şcoala Gimnazială nr. 1 este foarte modernă: fiecare clasă are videoproiector şi calculator, mobilerul este modular, iar băncuţele pot fi mutate în funcţie de activităţi. Toate scaunele sunt din piele ecologică, iar tablele sunt moderne.

La şcoala unde învaţă 480 de copii nu se plătesc nici fondul şcolii, nici fondul clasei.

„Primăria ne pune la dispoziţie tot ceea ce este necesar: de la produse de igienă la cretă şi bureţi. Nici de pază nu este nevoie, întrucât avem un sistem video“, a explicat directorul. Din biroul lui se poate urmări pe camere activitatea din clase şi de pe holuri. Costurile s-au ridicat la 1,5 milioane de lei.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on FacebookISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 22 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro