Miercuri, 29 iunie 2022 - 9:23:39
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!

Cabinet stomatologic Ploiesti, Dentist Ploiesti - Stomatologie

Cămin de bătrâni, modern la Fântânele FOTO si VIDEO


15 aprilie 2013

După aproape zece ani de aşteptare, la Fântânele au demarat lucrările la “Centru rezidenţial pentru persoane vârstnice”.

 

Proiectul în valoare de 5.040 mii lei va fi finanţat de către Consiliul Judeţean Prahova, Consiliul Local Fântânele şi Ministerul Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice. Ideea Centrului de Bătrâni a fost lansată în anul 2006, iar de atunci nu a putut fi finalizată licitaţia pentru desemnarea constructorului, din cauza unor chichiţe birocratice şi a faptului că primarul Dumitru Mateiu (PSD) nu făcea parte din tabăra puterii aflate la guvernare.

50 de bătrâni vor primi găzduire, hrană, îngrijire medicală şi se vor putea implica în activităţi de petrecere a timpului liber în centrul care va are drept termen de finalizare data de 31 decembrie 2013.

Instituţia va avea camerele individuale, dotate la standarde europene.  Centrul va fi prevăzut cu sală de fitness, cabinete medicale, lift interior şi un centru de recuperare. Totodată, Centrul va asigura şi un număr de 50 de locuri de muncă pentru locuitorii din Fântânele.

Odată demarate lucrările la Centrul Rezidenţial, Mircea Cosma, preşedintele Consiliului Judeţean Prahova, şi-a adus aminte şi de eroii din Fântânele dispăruţi în timpul Primului Război Mondial.

Astfel, în cadrul acţiunii „Eroii, veşnic vii”, demarată pe 1 martie la Măgurele, au fost plantaţi 153 de puieţi de salcâm, pentru a  omagia tot atâţia eroi căzuţi în război

În cadrul programului „Eroii, veşnic vii”  vor fi plantaţi un număr de 1.150.000 de arbori în memoria aceluiaşi număr de soldaţi români morţi în războiul pentru reîntregirea neamului, din anii 1916 – 1918.

Fântânele este a opta comună din judeţul Prahova care s-a alăturat apelului  de implicare în acţiunea de plantare a unui pom pentru fiecare erou român cazut în Primul Război Mondial.

La cele două acţiuni, alături de Dumitru Mateiu, primarul comunei Fântânele şi de Mircea Cosma, preşedintele CJ Prahova, au mai participat senatorul  Radu Oprea, consilierii judeţeni Diana Niculescu (PPDD) şi Rareş Enescu (PSD), precum şi primarii comunelor învecinate.

 

 


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin
rating  rating  rating  rating  rating
(2784 vizualizări)
Dacă v-a plăcut acest articol, daţi-ne un like:

Adăugaţi un comentariu:
Folosind un cont de facebook:
sau folosind formularul următor:
Nume:

Email:

Comentariul:

Cod siguranţă:
Codul de securitateComentarii:

 
avatar PAULA 0  

--Macar acel pom sa dea roade adevarate nu false---ce dorinte-va-ti pus dragi politicieni--cind la-ti udat pentru a creste--(poate la cite mai multe minciuni si falsuri)--sa fie cu noroc??????????????????

(5 mai 2015 20:52:44)


Din aceeaşi categorie:


Clinica Roua

Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook


ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 28 iunie 2022
Autentificare
stiriactuale.ro