Joi, 25 aprilie 2024 - 1:01:35
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Pâine cu... pământ şi praf


6 septembrie 2012

paine-de-josÎn cadrul unei campanii de control privind modalitatea de comercializare, etichetare, prezentare şi publicitate a produselor de panificaţie, ce a avut loc săptămâna trecută, Oficiul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Prahova a controlat 44 de operatori economici, verificând, în total, 1.559 kg de produse de panificaţie.

Aşa cum era de aşteptat, inspectorii OPC nu au controlat degeaba, neregulile constate existând cu duiumul. În consecinţă, valoarea sancţiunilor a ajuns la nu mai puţin de 150.000 lei. Conform reprezentanţilor OPC Prahova, printre nereguli se numără: depozitarea la temperaturi necorespunzătoare cu normele în vigoare, nerespectarea etichetării produselor alimentare, neinscripţionarea datei de fabricaţie a produselor, preţului per kg, denumirii şi adresei producătorului.
Pe lângă amenzi, au fost cazuri în care s-a impus şi oprirea de la comercializare a unor produse. “S-a dispus măsura de oprire temporară de la comercializare a 479 kg de produse şi oprire definitivă a 5 kg de produse, care s-au descoperit depozitate la o temperatură ce contravenea prescripţiilor producătorilor, respectiv produsele trebuiau depozitate la o temperatură de maxim 20 grade, iar acestea erau depozitate la temperatura mediului ambiant, cunoscându-se faptul că temperature, în perioada săptămânii trecute, a fost foarte ridicată”, ne-a spus Victoria Balaban, inspector şef adjunct la Oficiului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor .
Tot la capitolul “nereguli”, inspectorii au mai descoperit pâine depozitată direct pe podea sau în lăzi murdare, existând pericolul de infestare cu diverse bacterii, poate chiar hepatită. Consumatorii sunt sfătuiţi să acorde o mai mare atenţie procesului de producţie şi comercianţilor de la care aleg să-şi cumpere aceste produse.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 25 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro